RIJEKA SE PROBUDILA U BIJELOM! Grad i prigrad danas ujutro potpuno prekriveni snježnim pokrivačem!

Idi na originalni članak
Gornji Zamet (foto: Kristijan Bajčić)

Čini se da su jučerašnja susnježica i malo snijega u prigradu i mjestima riječkog prstena bili samo nagovještaj onoga što nas čeka danas: Rijeka i prigrad danas su se probudili pod snježnim pokrivačem!

Oglas
Drenova

Snijeg pada cijeloga jutra, u prigradu ga ima toliko da bi mogao izazvati i zastoje u prometu, no kako javljaju iz dežurnih službi stanje u prometu zasad je pod kontrolom, i zimska služba je na nogama.

Kukuljanovo (Vladimir Vraneković)

Nakon snježnog vikenda tijekom kojeg su pahulje zabijelile Hrvatsku, stiglo nam je vrlo hladno jutro. Tako se Lijepa naša probudila u debelom minusu, a najhladnije je bilo u Đakovu i na Sljemenu gdje je u 7 sati izmjereno -12 stupnjeva Celzijevih.

Matulji (Davorka Vidić)

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno uz povremene oborine, prijepodne u zapadnim predjelima, a od sredine dana gotovo u čitavoj zemlji, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Čavle (Anđelo Švast)

Na kopnu snijeg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu. Na Jadranu većinom kiša, a na sjevernom dijelu moguć i obilniji snijeg.

Kukuljanovo (Nikola Jovetić)

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -6 do -1,na Jadranu od 6 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Viškovo (Aida Terzić)

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kastav (Ivana Liverić Jedriško)

U priobalju mjestimice puše jaka bura. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa vozače molimo za strpljenje, savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle , dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Exit mobile version