NAGLA PROMJENA VREMENA

Galerija |Rijeka se probudila uz nagli pad temperature zraka i pljuskove kiše

Idi na originalni članak

Nakon što je samo prije par dana jutarnja temperatura u Rijeci iznosila i 27 stupnjeva Celzijusa, temperatura zraka danas u Rijeci pala je za 10 stupnjeva

Oglas

Kiša i nagli pad temperature zraka dočekali su danas ujutro Riječanke i Riječane. Dok smo se proteklih dana kupali u moru i ‘kuhali’ na visokim temperaturama zraka uživajući u ljetu prije kalendarskog početka najtoplijeg godišnjeg doba, danas ‘uživamo’ u pravom jesenskom danu usred klimatološkog ljeta!

Temperatura zraka danas ujutro u Rijeci i okolici iznosila je oko16 stupnjeva Celzijusa, čak desetak stupnjeva manje u odnosu na vrijednosti otprije par dana!

Nije bilo druge no iz ormara ponovno izvuđi vjetrovke i kišobrane. A kako Rijeka izgleda danas ujutro pogledajte u našoj fotogaleriji!

Prognoza vremena

Nova ciklona donosi veću količinu nestabilnog i vlažnog zraka u cijelu zemlju, izvještava Dorina Ribarić za RTL.hr.

U četvrtak nas zahvaća jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponajprije Jadran i područja uz njega, gdje će ujutro i prijepodne kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom biti češći i jači, a moguća je i obilnija količina oborine u kratkom vremenu. Uglavnom suho pa i uz sunčana razdoblja još će kratko ostati samo na krajnjem istoku zemlje. Na kopnu vjetar slab, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati će umjerena bura i tramontana, dok će na južnom dijelu biti umjerenog juga.

Na sjevernom Jadranu i u gorju oborina će poslijepodne malo posustati, ali i dalje ostaje oblačno uz povremenu kišu i pljuskove. Pritom će osjetnije osvježiti uz umjerenu i jaku, navečer na udare olujnu buru.

Idućih dana na moru

Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare olujna bura i tramontana već u petak početi rastjeravati tmurne oblake, iako još postoji mogućnost za sporadično koji grmljavinski pljusak pa i neverin. No, od subote prevladavajuće sunčano, nerijetko vedro, a danju nakon ponovno toplih noći, opet vruće

Idućih dana na kopnu

Još u petak promjenjivo, nestabilno u početku i kišovito te razmjerno vjetrovito. No, smirivanje očekujemo već u popodnevnim satima, a od subote kreće stabilnije, sunčanije te opet osjetno toplije razdoblje. Tek će za vikend povremeno smetati prolazno umjeren sjeverac.

Exit mobile version