NAGLA PROMJENA VREMENA

Galerija | Rijeka se probudila uz nagli pad temperature zraka i pljuskove kiše

Nakon što je samo prije par dana jutarnja temperatura u Rijeci iznosila i 27 stupnjeva Celzijusa, temperatura zraka danas u Rijeci pala je za 10 stupnjeva

Kiša i nagli pad temperature zraka dočekali su danas ujutro Riječanke i Riječane. Dok smo se proteklih dana kupali u moru i ‘kuhali’ na visokim temperaturama zraka uživajući u ljetu prije kalendarskog početka najtoplijeg godišnjeg doba, danas ‘uživamo’ u pravom jesenskom danu usred klimatološkog ljeta!

Temperatura zraka danas ujutro u Rijeci i okolici iznosila je oko16 stupnjeva Celzijusa, čak desetak stupnjeva manje u odnosu na vrijednosti otprije par dana!

Nije bilo druge no iz ormara ponovno izvuđi vjetrovke i kišobrane. A kako Rijeka izgleda danas ujutro pogledajte u našoj fotogaleriji!

Prognoza vremena

Nova ciklona donosi veću količinu nestabilnog i vlažnog zraka u cijelu zemlju, izvještava Dorina Ribarić za RTL.hr.

U četvrtak nas zahvaća jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponajprije Jadran i područja uz njega, gdje će ujutro i prijepodne kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom biti češći i jači, a moguća je i obilnija količina oborine u kratkom vremenu. Uglavnom suho pa i uz sunčana razdoblja još će kratko ostati samo na krajnjem istoku zemlje. Na kopnu vjetar slab, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati će umjerena bura i tramontana, dok će na južnom dijelu biti umjerenog juga.

Na sjevernom Jadranu i u gorju oborina će poslijepodne malo posustati, ali i dalje ostaje oblačno uz povremenu kišu i pljuskove. Pritom će osjetnije osvježiti uz umjerenu i jaku, navečer na udare olujnu buru.

Idućih dana na moru

Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare olujna bura i tramontana već u petak početi rastjeravati tmurne oblake, iako još postoji mogućnost za sporadično koji grmljavinski pljusak pa i neverin. No, od subote prevladavajuće sunčano, nerijetko vedro, a danju nakon ponovno toplih noći, opet vruće

Idućih dana na kopnu

Još u petak promjenjivo, nestabilno u početku i kišovito te razmjerno vjetrovito. No, smirivanje očekujemo već u popodnevnim satima, a od subote kreće stabilnije, sunčanije te opet osjetno toplije razdoblje. Tek će za vikend povremeno smetati prolazno umjeren sjeverac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari