RIJEKA SPORT „NA ČEKANJU“ Iz gradske uprave optužuju Lučku upravu: „Zaustavili su oživljavanje Molo longa!“

Foto: Damir Kvajo

“Riječanima omiljena šetnica je bez jedriličarskog centra i ugostiteljskih sadržaja jer Lučka uprava Rijeka više od godinu dana ne donosi odluku o dodjeli koncesije jedinom ponuditelju Rijeka sportu”, ustvrdili su danas gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić

Iako je prošlo već godinu i dva mjeseca od kada je Lučka uprava Rijeka okončala postupak prikupljanja ponuda na natječaju za koncesiju za zgradu Dezinsekcije i okolne površine na zapadnom dijelu riječkog lukobrana, odluke o ponudi Rijeka sporta, koji je bio jedini ponuditelj na natječaju, još uvijek nema, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Konferencija za medije na lukobranu

Tako su umjesto u objektu koji je Rijeka sport planirao urediti kao centar jedriličarskog sporta, upotpunjen ugostiteljskim i drugim sadržajima gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, konferenciju za medije održali na lukobranu pred zatvorenim vratima zgrade Dezinsekcije.

-Lučka uprava Rijeka raspisala je krajem 2015. godine natječaj za koncesiju za zgradu Dezinsekcije i okolne površine. Na natječaj se javio Rijeka sport kao jedini ponuditelj, ali odluka o dodjeli koncesija do dana današnjeg nije donesena – kazao je gradonačelnik Obesrnel.

Pojašnjavajući kronologiju Obersnel je rekao da je Lučka uprava u dva navrata sama tražila od Rijeka sporta da produlji valjanost svoje ponude za narednih 90 dana, što je oba puta učinjeno. Odgovoreno je i na zahtjev za pojašnjenjem ponude, a potom je Rijeka sport samoinicijativno još dva puta Lučkoj upravi uputilo izjavu kojom produžuje valjanost ponude.

Obersnel: „Ovo je neshvatljivo“

– Ni nakon toga Lučka uprava nije donijela odluku o dodjeli koncesije pa poručujem onim ministrima koji me u posljednje vrijeme prozivaju da sam umoran, neodgovoran i da ne znam voditi grad, da sam umoran od njihovih neutemeljenih tvrdnji i da se i na ovom primjeru vidi, tko radi, a tko ne radi i kome je u interesu da Riječanima omiljena šetnica bude bez ikakvih sadržaja – rekao je gradonačelnik Obersnel.

Prije mjesec dana i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću Obersnel je uputio pismo o ovom slučaju, no nikakav odgovor nije dobio.

– Neshvatljivo je da se netko ovako ponaša, da više od godinu dana ne donosi odluku o ponudi koja nudi sadržaje kojima bi se Molo longo oživio na korist svim Riječanima. Jedino što se može zaključiti je da Lučka uprava Rijeka ne želi dodijeliti koncesiju Rijeka sportu i čini se da je riječ o političkom potezu. – kazala je Vera Begić Blečić.

Odgovarajući na neke tvrdnje da se u Rijeci gradi samo dok je HDZ na vlasti pročelnica Begić Blečić podsjetila je da su upravo naporima Grada Rijeke izgrađeni bazenski kompleks Kantrida, Atletska dvorana, Centar Zamet.

– Građani Europske prijestolnice kulture dobro znaju s kojim novcima su sportski objekti izgrađeni. – poručila je.

Rijeka sport je, uz potporu Grada Rijeke kao osnivača, predvidio oživljavanje zapadnog dijela Molo longa i to otvaranjem centra jedrenja što bi potaklo razvoj jedriličarskog sporta, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Program bi uključivao škole jedrenja za djecu i odrasle, školu za skipere te rekreativno jedrenje za građane. S vremenom jedriličarski centar i okolni prostor postali bi dom i drugih sportova na vodi, a u sklopu sportskog centra bili bi i ugostiteljski i drugi turistički sadržaji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari