RIJEKA SVE PRIVLAČNIJA TURISTIMA: I dalje najbrojniji riječki gosti Talijani, slijede Nijemci i – Amerikanci!

Na području grada Rijeke i dalje se bilježi rast turističkog prometa. Listopad je osim bogatstva u nijansama raznih prirodnih boja donio i nove odlične podatke o turističkom prometu u Rijeci. Tako je nastavljen trend rasta, jer staristički podaci pokazuju 17%-tno povećanje dolazaka i 24%-tno povećanje noćenja u smještajnim objektima u destinaciji.

U periodu od siječnja do listopada ostvareno je 96.784 dolazaka, što je 17% više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Strani su turisti ostvarili 80% od ukupnih dolazaka i time ostvarili povećanje od 18% u odnosu na prošlu godinu. Domaći turisti ostvarili su udio od 20% u ukupno ostvarenim dolascima te time ostvarili povećanje od 13% u odnosu na isti period 2014. godine.

turizam rijeka - struktura noćenja

Ostvaren je turistički promet od 195.489 noćenja, što je 24% više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Strani turisti ostvarili su udio od 80% i time povećali broj noćenja u odnosu na prošlu godinu za 27%. Udio domaćih gostiju i ostvarenih noćenja je 20% te je i tu došlo do povećanja odnosno povećano je za 13% u odnosu na prošlu godinu.

Na području Rijeke najviše noćenja ostvarili su državljani Italije, zatim slijede državljani Njemačke, SAD-a, Francuske, Španjolske, Poljske, Velike Britanije, Austrije, Mađarske te Izraela. Strani turisti su u razdoblju od siječnja do listopada godine boravili u prosjeku 2,03 dana dok su domaći turisti u navedenom razdoblju u prosjeku boravili 1,98 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari