OVE SRIJEDE

Rijeka u srijedu u Viškovu gostuje na obilježavanju 55. godišnjice NK Halubjan

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u srijedu, 9. listopada, od 16 sati prijateljskom utakmicom na igralištu Brnasi na Viškovu uveličat će 55. godišnjicu djelovanja Nogometnog kluba Halubjan. Osnovan 17. listopada 1969. godine, Halubjan se ubrzo prometnuo u jednog od nositelja kvalitete nogometa u Primorsko-goranskoj županiji, afirmiravši se prepoznatljivim radom s mladim igračima u klupskoj školi nogometa.

Najveći uspjeh Halubjan je ostvario u sezoni 1996./1997., kada je bez poraza osvojio naslov prvaka Treće HNL – zapad i izborio plasman u Drugu HNL, koja je tada bila podijeljena u pet skupina.

Zanimljivo je da je Rijeka igrala na otvorenju igrališta na Brnasima 2. svibnja 1977. godine, a bila je gost i na proslavi 40 godina djelovanja kluba 16. rujna 2010. godine. Na seniorskoj razini, Halubjan i Rijeka su jedinu službenu utakmicu odigrali u 1. kolu Hrvatskog kupa za sezonu 1998./1999., kada je Rijeka slavila rezultatom 2:1 golovima Igora Budana i Igora Muse.

Najveće ime koje povezuje HNK Rijeku i NK Halubjan neupitno je Damir Desnica, koji je pred kraj karijere svoje nogometne čarolije pokazivao na Brnasima. Nakon epizode u riječkom dresu, za Halubjan je igrao i Dean Ljubančić, koji je za Rijeku postigao prvi hat-trick u HNL-u. Govoreći o poznatim imenima, treba istaknuti i da je u jednom kratkom periodu, kao posuđeni igrač Rijeke, član Halubjana bio i Ivica Ivušić, brončani sa Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Utakmica povodom 55. godišnjice osnutka NK Halubjan imat će humanitarni predznak budući da će organizator sav prihod od ulaznica donirati u humanitarne svrhe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari