„RIJEKA USTAJE!“: Ni jaka kiša na riječkom Korzu nije omela akciju protiv nasilja prema ženama

Rijeka je i ove godine bila dio najjačeg globalnog pokreta protiv nasilja prema ženama provođenjem uspješne nedjeljne akcije „Rijeka ustaje!“

Na Korzu se okupio pozamašan broj sudionika koji su plesom i pjesmom podsjetili na potrebu veće zaštite žena od svakovrsnog nasilja.

Akciju su organizirale Udruga PaRiter i Udruga SOS telefon – Grad Rijeka u sklopu globalne kampanje One Billion Rising koja se provodi u više od 200 zemalja i nekoliko desetaka tisuća gradova.

Svrha akcije održane pod motom “Drum! Dance! Rise!” je u tome da se kroz pjesmu i ples jasno poruči “Ne!” nasilju prema ženama. Akcija je ove godine bila posebno fokusirana na marginalizirane grupe žena kao što su radnice, žene s invaliditetom, Romkinje i žene izbjeglice.

Kampanja One Billion Rising, kojom se 14. veljače obilježava V-day diljem svijeta, pokrenuta je 2012. Godine a prošle godine se provodila u nekoliko hrvatskih gradova među kojima je prvi put bila i Rijeka.

Koncept One Billion Rising akcije sastoji se od jednostavne plesne koreografije na pjesmu ‘Break the Chain’. Ples su na Korzu predvodile plesne skupine Magija, Beat, Lost In Wonderland i Flame, a uz njih su zaplesali i članovi nevladinih organizacija, volonteri i volonterke.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari