ČAK 650 KG MANDARINA

RIJEKA: Više od pola tone mandarina darovano djeci i potrebitima

Foto: Riportal/Mateo Levak, Pixell

Zajedničkom inicijativom proizvođača mandarina i Grada Rijeke riječkim je udrugama te socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama  donirano 650 kilograma  mandarina.

Grad Rijeka je i ove godine tijekom studenoga i prosinca omogućio proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja južne Dalmacije, prodaju mandarina iz vlastite proizvodnje na riječkom Jadranskom trgu.

Kao znak zahvalnosti Rijeci proizvođači mandarina donirali su različite riječke ustanove i udruge.

Tijekom protekla dva mjeseca su OPG Alen Juračić iz Opuzena, OPG Dragan Dragobratović iz Opuzena, OPG Nediljko Ostojić iz Ploča te OPG Đuro Knežić iz Metkovića darivali su mandarinama Kliniku za pedijatriju Kantrida, Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Dječji vrtić Sušak, Udrugu za sindrom Down Rijeka, Psihijatrijsku bolnicu Lopača i Socijalnu samoposlugu Rijeka.

Ovakve donacije mandarina riječkim socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama te udrugama započele su prije tri godine i dokaz su solidarnosti, zajedništva i društvene osjetljivosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Grad Rijeka zahvaljuje svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na ovoj lijepoj gesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari