JEDINI U HRVATSKOJ

Rijekom dnevno prođe između 50 i 55 tisuća vozila: Pogledajte kako se prometom upravlja iz jedinstvenog Prometnog centra!

Pametni prometni centar u Rijeci dnevno izbroji više od 50 tisuća vozila. Više u video prilogu!

Prometni centar grada Rijeke otvorio je vrata građanima. Upravo iz ove prostorije upravlja se prometom dan i noć.

“Trenutno imamo situaciju da je na raskrižju Brajdica semaforski uređaj neispravan. Možete vidjeti tu na velikom ekranu naše semaforiste koji su po našem nalogu došli na intervenciju.”, rekao je za Kanal Ri Boris Miškulin, prometni operater Rijeka Plusa.

Posjet građana organiziran je povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa.

“Zaista iznad mojih očekivanja, mislio sam da je to puno puno jednostavnije, da nije toliko složeno. Međutim, vidim da je tu ipak veliki trud oko regulacije tog prometa, da su ljudi dali puno truda. Eto zaista sam zadovoljan što sam bio danas ovdje.”, poručio je Riječanin Zdravko Kalčić.

Dio pametnog sustava trenutno nije u funkciji zbog brojnih radova i zatvorenih cesta u samom centru grada. Sustav ima mogućnost izmjene svjetlosne signalizacije, ovisno o dobu dana i gustoći prometa.

A gradom dnevno prođe između 50 i 55 tisuća vozila. Sve ih prebroji pametni prometni centar, jedini takav u Hrvatskoj, piše Kanal Ri.

Više pogledajte u video prilogu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari