STIŽE I MINISTAR

Rijeku i prigradska naselja od sutra će povezivati novi elektromotorni vlak!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Šire područje Grada Rijeke od sutra će povezivati novi elektromotorni vlak, a na prvu njegovu vožnju stiže i ministar prometa Oleg Butković. 

Novi vlak proizvela je tvrtka KONČAR – Električna vozila. Vlak, čija maksimalna brzina je 160 km/h, ima kapacitet od 133 sjedeća te 372 stajaća mjesta, opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, ima prostor za bicikle, a cjelokupan putnički prostor je pod videonadzorom. Uz vizualne i audionajave kolodvora i stajališta, putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi).

VIDEO DANA:

Osim unaprijeđenja kvalitete usluge, iz HŽ-a poručuju kako će uvođenje u promet novoga elektromotornog vlaka rezultirati nižim operativnim troškovima i smanjenjem onečišćenja okoliša.

Novi vlak namijenjen za gradsko-prigradski promet na riječkom području te će voziti od Rijeke do Permana od ponedjeljka do petka, dok će tijekom vikenda voziti između Rijeke i Ogulina.

Novi vlak na prvu vožnju kreće sutra u 10:50 sa Željezničkog kolodvora u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari