LOKALNI IZBORI

Rinčić i Štimac poručili da neće koalirati ni s SDP-om ni HDZ-om

Odluku su kandidati i članovi lista obznanili na konferenciji za novinare na Korzu na kojoj je svatko poimence poručio da neće koalirati ni s HDZ, ni sa SDP

Vodstvo nezavisnih lista kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca i kandidatkinje za PGŽ županicu Ive Rinčić odlučilo je da neće koalirati s ni jednom političkom opcijom koje će biti u novom sazivu Županijske skupštine i Gradskog vijeća.

Odluku su kandidati i članovi lista obznanili na konferenciji za novinare na Korzu na kojoj je svatko poimence poručio da neće koalirati ni s HDZ, ni sa SDP.

No, ni s Mostom, što je bilo jedno od novinarskih pitanja.

“Gospodin Zlatko Komadina izjavio je da smo kompatibilni suradnici. No, ista politička opcija u gradu s time se ne slaže. Drugi kandidat za župana, Gari Cappelli, nas podržava, odnosno govori da će podržati sve promjene i inicira da smo mi ta promjena. Ovdje, javno, u svoje osobno ime i u ime liste ljude koji su se okupili, želim reći da ćemo ih morati razočarati. Ta vrsta političke trgovine nas ne zanima”, poručila je Iva Rinčić, ali je istaknula da to nikako ne znači da neće podržati kvalitetne projekte koji su mogući jednako i s lijeve i s desne strane.

“Nećemo biti ničiji žetončići, nećemo glasati samo za cigle i brojke, već za kvalitetna rješenja. Prijedlozi za dobre škole i dobre vrtiće naravno da će uvijek biti podržani”, kazala je Rinčić.

U tom razmišljanju podršku je dobila i od kandidat za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca.

“Nećemo biti ničiji žetončići i nećemo tražiti nikakve žetončiće. Ja sam Davor Štimac i neću koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om! To se naravno odnosi i na sve druge političke opcije u gradu i županiji”, jasno je poručio Štimac.

Potom se ovoj izjavi pridružilo više od dvadeset ljudi koji su članovi liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu! Ovime dali su do znanja da jedina prihvatljiva koalicija za inicijativu Da štima grad i Da štima svima PGŽ je ona s građanima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari