BRRRRRR

Risnjak jutros na -17, Riječani se probudili uz ‘toplih’ 0 stupnjeva Celzijusa. Evo kako će biti dalje

Od ledenih -17 do +10 Celzijevih stupnjeva

Hrvatska se ponovno probudila ‘smrznuta’. Prema podacima DHMZ-a u 7 sati ujutro najhladnije je bilo u Crnom Lugu, odnosno Nacionalnom parku Risnjak gdje je izmjereno -17,1 Celzijus dok je u Makarskoj najtoplije s 10,8 °C.

U Zagrebu je trenutno -11, Split je na ‘ugodnih 7, Rijeka na 0, a Osijek na 4 Celzijeva stupnja.

Vrijeme danas bit će sunčano, no u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, slabjeti i popodne sa sjevera okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 6 do 10 te između 9 i 13 °C na obali i otocima”, piše na stranicama DHMZ-a.

Na svu sreću ni jedna regija danas nije u crvenom…

…ali je nekoliko njih u narančastom, odnosno vrijeme tamo može biti opasno.

Za gotovo cijelu Hrvatsku izdani su meteoalarmi zbog jakog i orkanskoj vjetra i velike hladnoće, osobito u kontinentalnom dijelu zemlje. “Budite spremni na hladnoću i izrazito niske temperature. Zdravstveni rizik moguć je kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od nadležnih službi”, stoji u upozorenju.

Vrlo jaka i olujna bura tijekom dana će postupno slabjeti. “Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, također navodi DHMZ.

Idući tjedan nova promjena

“Većinom sunčano i prilično hladno ostaje i početkom idućeg tjedna, ali uz nešto češću pojavu magle. No, uz više oblaka u noći na utorak moguće su i slabe oborine. Na kopnu prolazno susnježica, ali nakratko i kiša koja se može lediti u dodiru s još uvijek hladnim tlom. No, već je to sve manje hladno, a osobito tamo od srijede i – toplije”, navodi se u prognozi RTL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari