TALIJANSKA KULTURA U RIJECI

Romantične note mladog Christiana Meringola ovog petka na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Christian Meringolo talijanski je glazbenik i pjevač koji već dugi niz godina u Njemačkoj i Italiji održava koncerte promovirajući talijansku kulturu i pjesme, a ovog ljeta se odlučio predstaviti i hrvatskoj publici, upravo na Ljetnoj pozornici u Opatiji, u petak, 2. rujna s početkom u 20:30 sati.

Impresivan i autentičan glazbenik s izraženim talijanskim šarmom, Meringolo će na koncertu pod nazivom „Notte Italiana“ izvesti najpoznatije talijanske canzone koje svi poznaju i rado slušaju poput Bella Ciao, Fuoco nel fuoco, Che sarà, L’italiano, Volare i mnoge druge.

Meringolo je održao veliki broj koncerata i punio dvorane diljem Europe prenoseći entuzijazam i pozitivnu atmosferu koju je publika svih generacija prepoznala. Njegov izniman vokal i senzibilitet zasigurno će osvojiti i opatijsku publiku i ispuniti Ljetnu pozornicu prekrasnom glazbom, pjesmama i pozitivnom energijom koja jamči dobru zabavu.

VIDEO DANA:

Christian je prvi talijanski glazbenik koji je potpisao ugovor s hrvatskom diskografskom kućom Croatia Records i tako otvorio nove mogućnosti za razvoj svoje karijere i na ovim prostorima. L’Ultima notte, prva pjesma s novog studijskog albuma „Solare“ izdanog u lipnju ove godine, zarazni je ljetni hit, a autor glazbe i stihova sam je Meringolo. Video spot za pjesmu premijerno je emitiran 3. kolovoza na CMC televiziji.

Hrvatska je prekrasna zemlja koja te osvoji na prvu, prepuna je prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti s iznimnom gastronomijom i, ono najvažnije, dragim i susretljivim ljudima. Odmah sam uvidio veliku sličnost s Italijom i sve to me približilo ideji da inspiraciju za nove pjesme pronađem upravo na hrvatskoj obali. Planiram i snimiti video spot na nekoliko lokacija u Hrvatskoj i tako upoznati moje slušatelje u Italiji, Njemačkoj i drugim zemljama u Europi s ljepotama hrvatske baštine. Upoznao sam i hrvatske glazbenike i kompozitore s kojima planiram buduće suradnje. To će biti jedna nova stranica u mojoj karijeri s obzirom da će fuzija talijansko-hrvatske glazbe biti za mene novi izazov koji donosi drugačiji izričaj, stoga se nadam da će se svidjeti publici. Vidimo se u Opatiji 02.09.“, izjavio je Christian Meringolo.

Koncert „Christian Meringolo & Friends: Notte Italiana“ organiziran je pod pokroviteljstvom Festivala Opatija, Turističke zajednice Opatija, Instituta za Talijansku kulturu u Zagrebu i Talijanskog konzulata u Rijeci. Ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, online na www.mojekarte.hr i njihovim prodajnim mjestima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari