PRIDRUŽITE SE

Rotary klub Rijeka Novi val organizira humanitarni projekt Božićna Rotary (s)Trka 2021 za udrugu Hureka i njen program Snažan start

Foto: Unsplash/T.G.

Rotary klub Rijeka Novi val jedan je od mlađih rotarijanskih klubova u Hrvatskoj – i po datumu osnivanja, ali i po članovima koje čine mladi profesionalci iz Rijeke. Ono što ih razlikuje od ostalih rotarijanskih klubova, osim njihovih godina, su projekti kojima konkuriraju na natječajima EU te su tim putem do sada financirali nekoliko projekata, a fokus većine projekata su im najmlađi članovi društva.

Drugu godinu za redom Rotary klub Rijeka Novi val organizira humanitarnu trku koja će se održati od 18.12. do 22.12. 2021. godine, a sva sredstva idu udruzi Hureka i njenom programu za ranu edukaciju djece s intelektualnim poteškoćama.

Akcija „Božićna Rotary (s)Trka 2021“ je osmišljena kao semi/virtualno natjecanje u hodanju, trčanju i bicikliranju. Natjecanje ima za cilj da pojedinac prikupi čim više prijeđenih kilometara u 5-dnevnom razdoblju, a to može činiti u tri kategorije za koje se posebno prijavljuje– hodanje, trčanje ili bicikliranje.

Nakon prijave svaki sudionik će dobiti virtualni startni broj. Sudionici će unutar
trajanja (s)trke moći poslati snimku zaslona s izvršenom aktivnošću, te istu proslijediti administratoru na internet stranici koji će nakon pregleda tu aktivnost zabilježiti na rang listi sudionika. Na taj način se skupljaju kilometri i sudjeluje u „Božićnoj Rotary (s)Trci 2021“ s bilo koje lokacije te u bilo kojem trenutku od 18. do 22. prosinca.

Preporučena startnina/donacija je 80,00 kn, a po izvršenoj uplati startnine svaki će sudionik dobiti potpuni pristup akciji putem web stranice „Štoperica“ (https://www.stoperica.hr/).

Svačija puna uplata ide Udruzi Hureka, a samim sudjelovanjem u utrci, svatko postaje donator.

Dobro se dobrim vraća pa tako osim što sudionici trke čine plemeniti cilj uoči Božića, tako pridonose i svome zdravlju, a imaju šanse osvojiti i brojne nagrade. Nagradu dobiva pobjednik u svakoj kategoriji (hodanje, trčanje, bicikliranje) i 1 nasumično odabran sudionik strke. One najbolje i najsretnije nagrađujemo besplatnim treninzima, nutricionističkim savjetovanjem, dodacima prehrani i sportskom odjećom.

U prošlogodišnjoj iznimno uspješnoj „Božićnoj Rotary (s)Trci“ prikupili smo više od 13.000,00 kn za riječku udrugu Portić koja se bavi promicanjem dobrobiti djece u Rijeci te njihov program Pripovjedač priče priča za laku noć ili ti ga tete i barbe pričalice. U humanitarnoj trci sudjelovalo je više od 150 sudionika na području cijele Hrvatske.

Podržati akciju može se i samo donacijom, bez sudjelovanja u strci na račun humanitarne akcije: IBAN: HR3224020061500115801, Erste banka.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari