UZ DAN SJEĆANJA

‘S dubokim pijetetom’: Riječki HDZ i braniteljske udruge odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Već tradicionalno, i ove godine, HDZ Rijeka s dubokim pijetetom sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja

“Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, označava posebno emotivan trenutak u našoj povijesti. HDZ Rijeka s dubokim pijetetom i trajnom zahvalnošću odaje počast onima koji su položili svoje živote za slobodu naše domovine.”, priopćili su iz riječkog HDZ-a.

Već tradicionalno, i ove godine, HDZ Rijeka s dubokim pijetetom sudjeluje u obilježavanju Dana sjećanja. Prigodnu molitvu za sve nestale i poginule predvodio je mons. Sanjin Francetić.

Evo što su iz riječkog HDZ-a poručili javnosti:

“U sjećanju nam je herojska obrana Vukovara, simbola hrabrosti i domoljublja. Oko 1800 neustrašivih branitelja predano se borilo do posljednjeg daha, ostavljajući nasljedstvo koje živi u srcima svakog hrvatskog građanina.

U isto vrijeme, s tugom se prisjećamo Škabrnje gdje su nevini građani životom platili svoja uvjerenja i težnju za slobodom. Neka njihova žrtva bude podsjetnik na važnost zajedništva, ljubavi prema domovini i trajnu zahvalnost prema onima koji su omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

Neka sjećanje na hrabre branitelje bude inspiracija za daljnje čuvanje naše slobode, a zahvalnost prema njima neka bude trajna i nepromjenjiva nit koja povezuje srca svakog Hrvata!, poručili su Josip Ostrogović, predsjednik GO HDZ Rijeka, Zvonko Radočaj, predsjednik zajednice Utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman PGŽ i Valter Štefan, predsjednik zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari