TREĆA RADIONICA

S važnošću konzumiranja ribe David Skoko upoznao i učenike opatijske HT škole

Treća radionica „Školice od ribi“ chefa Davida Skoke, u sklopu projekta Gušti od ribi, održana je u opatijskoj Hotelijersko-turističkoj školi.

Učenici su pokazali poseban interes, postavljali pitanja, kao i profesori koji su htjeli saznati više o načinu pripreme ribe kojim se čuva njen izvorni okus.

“Školice od ribi” su edukativna predavanjima prilagođena maturantima i četvrtim razredima osnovne škole, sa svrhom podizanja svjesnosti o važnosti konzumacije ribe u sklopu projekta „Gušti od ribi!“.

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju “Gušti od ribi!” možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

“Gušti od ribi!” naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata. Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Iz naše mreže
Preporučeno
Video dana
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari