S DJEČICOM

Sadnjom maslina rapska policija obilježila Dan planeta Zemlje

Svako drvo ima dušu, novo drvo – novi život! – bila je misao vodilja pri sadnji maslina

Policijski službenici Policijske postaje Rab jučer, uoči Dana planeta Zemlje u zajedničkoj akciji s predstavnicima Komunalnog društva „Dundovo“ i  mališanima iz rapskog Dječjeg vrtića  Pahuljica, na simboličan su način obilježili  Dan planeta Zemlje.

Tim povodom u dvorištu Policijske postaje Rab zajednički su zasadili dvije sadnice masline.  Naime,  na mjestu gdje su zasadili masline, s južne strane zgrade Policijske postaje Rab donedavno su se nalazila dva stabla bora. Jedan bor je srušen u naletu olujne bure, a drugi su preventivno, radi sigurnosti uklonili djelatnici komunalne tvrtke kako ne bi  pao uslijed jakog vjetra te oštetio zgradu i vozila na parkiralištu.

VIDEO DANA:

Stoga je i nastala ideja da se na tom mjestu zasade stabla maslina i na taj način prigodno obilježi Dan planeta Zemlje.

U prigodi jučerašnje akcije načelnik Policijske postaje Rab, Stjepan Boban istaknuo je da su se vodili izrekom: Svako drvo ima dušu, novo drvo – novi život! 

Tako su uz pomoć odraslih, vrijedni mališani podarili dva nova života, a svojom malom akcijom ukazali su na  važnost očuvanja okoliša i jačanja svijesti prema prirodnom okolišu.

Načelnik je zahvalio na dosadašnjoj i budućoj suradnji  predstavnicima Komunalnog društva „Dundovo“, na čelu s direktorom Mladenom Kuparićem  i ravnateljici Dječjeg vrtića  Pahuljica, Sanji Grozdanić.

Veselje i zanimanje s kojim su mališani sudjelovali u sadnji maslina te suradnja policije i lokalne zajednice,  pokazatelj su da svatko u svojoj sredini, počevši od najranije dobi može pridonijeti očuvanju okoliša i planeta Zemlje.

Podsjećamo, Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Službeno se obilježava od 1992. godine kad je na konferenciji UN-a usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja, a 2009. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 22. travnja međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Ovogodišnji Dan planeta Zemlje posvećen je klimatskim promjenama i njihovim posljedicama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views