PROMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU

SAMO 36 PUTNIKA! Autotrolej se prilagođava novim mjerama; Evo što se sve mijenja!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nove epidemiološke mjere tiču se i javnog gradskog prijevoza

Nakon donošenja novih mjera propisano je da autobusi mogu biti popunjeni s maksimalno 40% kapaciteta, a Autotrolej je već krenuo u pripremu za novi način rada, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj konferenciji za novinare.

U prvom redu, na svim autobusima će biti izvješena obavijest o broju putnika koje maksimalno može primiti autobus – u zglobnim autobusima može se voziti najviše 60, u  solo autobusima 36, a u mini autobusima 14 putnika.

„Apeliram na naše sugrađane koji koriste usluge Autotroleja da slušaju upute vozača koji će morati procijeniti u kojem trenutku je autobus popunjen u skladu s ovim mjerama“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

„Uputio bih poziv i našim umirovljenicima da nastoje izbjegavati korištenje autobusa u vršnom opterećenju autobusa, kad ljudi idu na posao ili učenici u školu te da nastoje koristiti autobuse iz 9 sati“, apelirao je gradonačelnik.

Također, Autotrolej će povećati broj polazaka u vršnim vremenima;

od ponedjeljka, 30. studenog 2020. godine, uvode se dodatni polasci na linijama koje imaju najveću frekventnost putnika, i to unatoč tome što je broj putnika u listopadu pao za 10 posto u odnosu na rujan tekuće godine.

Riječ je o lokalnim linijama 2, 7, 7a i 6, te o županijskim linijama 12, 20 i 32.

Tijekom idućeg tjedna, a obzirom na stanje popunjenosti vozila, raditi ćemo korekcije i optimizacije na linijama i pojedinim polascima, i to na način da ćemo micati slabo popunjene polaska, odnosno polaske s malim brojem korisnika, te iste aktivirati na linijama koje su značajnije popunjene.

Sukladno stanju na linijama, po potrebi ćemo u idućem razdoblju uvoditi i dodatne polaske na linijama 1, 3, 4 i 5, te 29, 18 i 23.

Od ponedjeljka, 30. studenog 2020. godine, uvode se dodatni autobusi s polascima na gradskim linijama:

  • Linija 2 –  7:25 sa Srdoča za Centar (zglob)
  • Linija 5 –  7:30 s Drenove groblja za Centar (zglob)
  • Linija 6 –  7:35 s Krnjeva NN za Centar (zglob)
  • Linija 7 –  7:15 s Turkova za Centar (zglob)
  • Linija 7A -7:23 s Hosti za Centar (solo)

Dodatni autobusi s polascima na prigradskim linijama:

  • Linija 12 Čavle – 7:20 za Rijeku (solo)
  • Linija 20 Viškovo – 7:15 za Rijeku (solo)
  • Linija 32 Jelačićev trg – 7:15 za Opatiju (solo)

Isto tako, treba naglasiti kako su za kontrolu popunjenosti vozila i pridržavanje mjera zaduženi inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata te policijski službenici.

Molimo putnike da se pridržavaju naznačenih brojki i mjera, te podsjećamo kako i dalje ostaje na snazi zabrana ulaska u vozilo javnog gradskog prijevoza bez medicinske maske koja se koristi na ispravan način.

„Važno je uputiti apel svima da ovo shvate ozbiljno, da se ponašaju odgovorno, da nose maske u svim prilikama u kojima ne mogu osigurati dovoljan razmak, a prije svega u javnom gradskom prijevozu. Sve to će to iziskivati disciplinu i odgovornost, ali to je u ovim vremenima najmanje što bi svi trebali razumjeti, da ne opterećujemo sustav više nego što je to potrebno i da nam se ne dešavaju situacije kao u drugim sredinama.

U stalnim sam kontaktima s ravnateljem KBC-a – kapaciteti bolnice su za sad zadovoljavajući, popunjenost nije takva da bi trebala izazivati zabrinutost, ali u svakom slučaju je upozoravajuća, pa i sve mjere koje su donesene treba shvatiti ozbiljno i treba ih se pridržavati“, poručio je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari