GOTOVO JEDNOGLASNO - 'ZA'!

Samo dvoje protiv: Riječko gradsko vijeće usvojilo odluku o izradi Urbanističkog plana Sportskog područja Kantrida

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke vijećnici su prihvatili odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida

Time je napravljen prvi korak ka izgradnji  Multifunkcionalnog kompleksa Stadiona Kantrida. Projekt obuhvaća i izgradnju hotela s oko 200 soba i tri nebodera.

Podsjetimo, Konzorcij Kantrida, koji okuplja šest tvrtki, predao je nedavno Gradu Rijeci pismo namjere za razvoj projekta multifunkcionalnog kompleksa Stadion Kantrida. Konzorcij čine tvrtke Black kite E&C Investment Fund iz Luxembourg, Fiume Kantrida Develpoment iz Rijeke, ujedno i tvrtka kćer Black kite E&C Investement Fund, Teanna iz Londona, ZDL arhitekti iz Rijeke, Aestus development iz Rijeke te Kamgrad iz Zagreba.

U Sklopu Urbanističkog plana uređenja Sportskog područja Kantrida predviđeno je sljedeće:

– transformacija postojećeg nogometnog stadiona „Kantrida” u stadion za održavanje međunarodnih natjecanja,

– izgradnja građevine na obalnom području (na potezu od lučice Kantrida do Vele sten) s pratećim sadržajima,

– izgradnja prometnica, parkirališta (garaže), građevina infrastrukture, središnjeg trga za sportske manifestacije i drugih pješačkih i javnih površina i slično,

– definiranje smještaja javnih zelenih površina i utvrđenje uvjeta njihovog uređenja.

Samo je dvoje vijećnika glasalo protiv ove prihvaćanja odluke – Nebojša Zelič i Iva Davorija iz Možemo! Vijećnik Nebojša Zelič istaknuo je da se ne protive izgradnji novog stadiona, već nebodera u neposrednoj blizini stadiona.

Evo kako su glasovali vijećnici:

Vrijednost ulaganja procjenjuje se na preko 100 milijuna eura, a projekt podrazumijeva novi stadion s više od 12 tisuća mjesta, hotel s pet etaža i kapacitetom oko 200 soba, potom tri nebodera, od kojih bi najviši imao 35 katova i visinu od 116 metara, kao i podzemnu garažu s ukupno 1350 mjesta. Na ovaj način, istaknuto je, investitor kroz komercijalni dio projekta ostvaruje svoj interes, a zauzvrat bi izgradio stadion i prepustio ga u vlasništvo Gradu Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari