Samo sedam osnovnoškolaca je došlo u školu u ponedjeljak u cijeloj PGŽ

FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija

Sindikat hrvatskih učitelja je prikupio podatke iz 627 osnovnih škola

Kako je u Odluci Vlade RH od dana 13. ožujka navedeno da su zaposlenici osnovnih škola dužni osigurati prihvat učenika koja pohađaju razrednu nastavu u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece Sindikat hrvatskih učitelja je proveo analizu na razini 627 osnovnih škola o broju pristiglih učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Iz analize doznajemo da je na području Primorsko-goranske županije samo sedam učenika došlo u školu u produženi boravak.

„S terena nam javljaju da postoje razni problemi u provođenju on-line nastave od samog uključivanja u rad do drugih tehničkih problema te da CARNET trenutno u više županija ne funkcionira zbog prevelikog opterećenja (zadnje informacije od 13,15 sati). Molimo, stoga, za strpljenje i solidarnost te zahvaljujemo svima na trudu usprkos problemima koje ćemo zajedno, u narednom periodu, rješavati. Dat ćemo sve od sebe da učenicima pružimo najbolje što možemo, no potrebno je zajedništvo, razumijevanje i prilagodljivost svih građana. Dakle, tehničkih poteškoća ima, bit će ih i dalje jer nisu osigurani svi uvjeti za ovakav rad“, poručili su iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari