Samo sedam osnovnoškolaca je došlo u školu u ponedjeljak u cijeloj PGŽ

Idi na originalni članak
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija

Sindikat hrvatskih učitelja je prikupio podatke iz 627 osnovnih škola

Oglas

Kako je u Odluci Vlade RH od dana 13. ožujka navedeno da su zaposlenici osnovnih škola dužni osigurati prihvat učenika koja pohađaju razrednu nastavu u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece Sindikat hrvatskih učitelja je proveo analizu na razini 627 osnovnih škola o broju pristiglih učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Iz analize doznajemo da je na području Primorsko-goranske županije samo sedam učenika došlo u školu u produženi boravak.

„S terena nam javljaju da postoje razni problemi u provođenju on-line nastave od samog uključivanja u rad do drugih tehničkih problema te da CARNET trenutno u više županija ne funkcionira zbog prevelikog opterećenja (zadnje informacije od 13,15 sati). Molimo, stoga, za strpljenje i solidarnost te zahvaljujemo svima na trudu usprkos problemima koje ćemo zajedno, u narednom periodu, rješavati. Dat ćemo sve od sebe da učenicima pružimo najbolje što možemo, no potrebno je zajedništvo, razumijevanje i prilagodljivost svih građana. Dakle, tehničkih poteškoća ima, bit će ih i dalje jer nisu osigurani svi uvjeti za ovakav rad“, poručili su iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Exit mobile version