“SAMO ŽENE” U četvrtak u riječkoj galeriji Kortil otvorenje izložbe fotografija Rina Gropuzza

“Samo žene” naziv je nove izložbe fotografija Rina Gropuzza koja će u riječkoj galeriji Kortil biti otvorena u četvrtak, 21. prosinca u 19 sati

Riječima kustosa izložbe Tomislava Čopa, izražajnost radova ovog vrsnog fotografa istaknute karijere i međunarodno profiliranog statusa određena je specifičnim zakonitostima modnog i reklamnog (pri)kazivanja kojima se autor posvećuje od početaka svog profesionalnog djelovanja.

Kanonizirana ljepota u motivu ženskog akta i prikaza, ujedno i tema ove izložbe, središnji je lokus po kojem je Gropuzzo znan. Izložba je izborom od 60ak radova zamišljena dijelom retrospektivnog, a dijelom (pod)tematskog karaktera. Nastojalo se je naglasiti slojevitost autorovog pristupa temi te njegov fotografski talent.

Od studijskog promišljanja ženskog tijela preko naglašenog skulptorskog pristupa istom motivu te umješnog poimanja tijela u pejzažu do estetiziranog čistog kolorističkog modeliranja i zaokupljenosti portretizacijom istaknute psihologizacije. U svemu tome Rino Gropuzzo ne samo da još jednom svjedoči svoju fascinaciju i ljubav u prikazivanju žene nego i autorsko poštovanje prema istoj, kao i mediju fotografije u kojem kao stvaratelj djeluje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari