KOD SKRETANJA ZA VRTAČE

Galerija | Sanirano je raskrižje u Marčeljima, pogledajte kako je uređeno!

Ovih je dana završena sanacija važnog raskrižja u Marčeljima, kod skretanja za Vrtače. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 650 tisuća kuna koju su zajednički financirali Općina Viškovo i Županijska uprava za ceste. Realizacijom ove investicije kojoj je prethodilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenje niza suglasnosti značajno je podignuta razina sigurnosti kako motornog tako i pješačkog prometa.

„Riječ je o frekventnom raskrižju koje vodi prema unutrašnjim dijelovima naselja Marčelji i svakodnevno ga za pješačko-prometnu komunikaciju koristi veći broj mještana, a osobito učenici osnovnih i srednjih škola prije svega zbog autobusnih stajališta linija javnog gradskog prijevoza. U sklopu radova izvedeni su obostrani nogostupi, iscrtana tri pješačka prijelaza i dva autobusna stajališta, a obnovljen je i kolnik na županijskoj cesti u dužini od 100 metara.

Ujedno su izvedene i mjere smirivanja prometa pa su postavljeni LED treptači s detekcijom pješaka na pješačkom prijelazu preko županijske ceste te radar s prikazom brzine za vozila koja dolaze iz smjera Pogleda. Cijelo raskrižje, a osobito pješački prijelazi su dodatno osvijetljeni postavljanjem novih rasvjetnih tijela“, istaknuo je voditelj Odsjeka za planiranje i razvoj prostora, izgradnju komunalne infrastrukture i objekata javne i društvene namjene, EU projekte i javnu nabavu Sanjin Vranković.

U sklopu investicije, izvršena je i sanacija kolnika na nerazvrstanim cestama u zoni raskrižja, a u jednom dijelu zahvata je izgrađen i upojni bunar za prihvat oborinske vode s kolnika. Radove je u ugovorenom roku izvela tvrtka M.K. Gradnja iz Viškova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari