U SUBOTU

Sat za planet Zemlju; Rijeka se priključuje simboličnom gašenju svjetala u središtu grada!

Foto: Riječanin

U Rijeci će u subotu, 27. ožujka 2021. godine, na jedan sat biti isključena rasvjeta na lokalitetima u središtu grada. Na taj će način Grad Rijeka i ove godine podržati svjetsku akciju Sat za planet Zemlju – Earth Hour.

Sutra, u subotu će u Rijeci od 20.30 sati biti isključna rasvjeta na Trgu 128. brigade, na stepenicama hotela Bonavia (stube Crvenog križa) te na Trgu Republike Hrvatske. Ugasit će se također i reflektor na Trgu Riječke rezolucije i te rasvjeta na zgradi Grada Rijeke na Korzu.

Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Sat za planet Zemlju organizira World Wildlife Fund (WWF), svjetska organizacija za zaštitu prirode. U sklopu akcije Sat za planet zemlju WWF organizira i Zoom događanje pod motom „Pokreni se za planet” koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati i o kojem se više informacija može naći na www.wwfadria.org.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views