POSLOVNI IZAZOV

Galerija | “Sea Tours” – Riječka aplikacija koja povezuje vlasnike brodica sa izletnicima koji žele istražiti riječki akvatorij!

U sklopu projekta Re-Value, Grad Rijeka po drugi put je ugostio natjecanje “Poslovni izazov”. Učenici i učenice srednjih škola razvijali su poslovne planove kojima su pokušali doprinijeti održivom razvoju grada i inovativnih turističkih usluga.

Tridesetak učenika i učenica iz pet srednjih škola iz Rijeke i Opatije bili su podijeljeni u osam timova. Timove su vodili mentori i mentorice: Filip Pravica, Emira Brkić Karninčić, Dunja Zagorac Šimac i Mirta Klaričić.

Sudionike i sudionice na početku natjecanja pozdravila je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan koja je i objavila ovogodišnji izazov – osmišljavanje proizvoda ili usluge koja će doprinijeti još većem otvaranju Rijeke prema moru.

Poslovni izazov – prezentacija projekata

Predstavljanju projekata u popodnevnim satima prisustvovao je riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji je prije početka prezentacija svima zaželio uspješno natjecanje.
„Vjerujem da ćemo iz učeničkih projekata svi zajedno naučiti nešto novo i dobiti ideju kako se to Rijeka još više može okrenuti moru“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Gradonačelnik se zahvalio organizatorima Poslovnog izazova, koji su srednjoškolcima omogućili da razvijanjem ideja o održivom razvoju grada unaprijede svoj poduzetnički duh i razvijaju vještine timskog rada. Naglasio je kako Grada Rijeka mladim, kao i svim drugim poduzetnicima, putem Odjela za poduzetništvo i Startup inkubatora, ali i ostalih sastavnica poduzetničke infrastrukture kojima upravlja RRA Porin, sustavno radi na unaprjeđenju poduzetničke klime u gradu Rijeci.

Pobjednička ideja: aplikacija za vožnju riječkim akvatorijem

Učenici i učenice svoje su ideje predstavili stručnom žiriju kojeg su činili Nenad Antolović (direktor Riječke razvojne agencije PORIN), Ivana Datković Škoda (direktorica poslovnice za mlade u Erste Bank) i Dorjan Cindrić (projekt menadžer u Exevio d.o.o.).

Pobjednički tim, sastavljen od Mare Bratonje (Salezijanska klasična gimnazija), Veronike Bićanić (Hotelijerko-turistička škola Opatija) i Hane Bunić (Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka), predstavio je ideju za aplikaciju “Sea Tours”. Aplikacija povezuje vlasnike i vlasnice brodica s osobama koje žele istraživati riječki akvatorij. Poseban naglasak je na održivosti, s idejom o korištenju električnih brodica prilagođenih osobama s invaliditetom.

Drugo mjesto osvojio je tim “Bura” s idejom o brodicama s ugostiteljskim uslugama i promocijom riječke baštine. Tim su činili Mihaela Stipić (Građevinska tehnička škola Rijeka), Judita Tomljanović (Hotelijersko-turistička škola Opatija) i Lucija Hoić (Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka).

Treće mjesto pripalo je timu “Rijeka Beach Revival” za ideju o web portalu koji nudi pregled riječkih plaža i događanja. U timu su bili Lucija Lesica (Salezijanska klasična gimnazija), Petra Vulelija (Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka) i Luka Lasić (Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka).

Natjecanje Poslovni izazov održava se u okviru projekta Re-Value – Re-Valuing Urban Quality & Climate Neutrality in European Waterfront Cities, u kojem je Grad Rijeka jedan od partnera. Partnerstvom koordinira Norveško sveučilište za znanost i tehnologiju (NTNU), a projekt je financiran kroz Program za istraživanje i inovacije Europske unije HORIZON Europe.

Partner na realizaciji Poslovnog izazova u Rijeci je europska organizacija Junior Achievement Europe sa sjedištem u Bruxellesu, a moderator Udruga Delta iz Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari