STIPENDIJE U PRAVIM RUKAMA

Sedmero nadarenih učenika i studenata primat će stipendiju „Zaklade Dr.Viktor Ružić“ Rotary kluba Rijeka 

U prostorijama Rotary cluba Rijeka potpisani su ugovori o stipendiranju sedam nadarenih učenika i studenata, koji su u svojem školovanju postigli izvanredne rezultate.

Stipendije svake godine dodjeljuje Zaklada „Dr. Viktor Ružić“, poštujući želju jednog od pokretača ideje rotarijanstva na ovim područjima da se prihodima od njegove imovine pomažu mladi i sposobni ljudi. Rotary club Rijeka i ove je godine proveo hvalevrijednu humanitarnu akciju pod nazivom „Budi tu“ u koju su se uključile brojne tvrtke, pojedinci, članovi RC Rijeka  i ostali Rotary clubovi. 

Ove godine stipendiju su dobili Fran Živković, student gitare na Sveučilištu Juraja Dobrile u Puli, Emilia Rukavina, studentica solo pjevanja na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i dobitnica rektorove nagrade, Marta Kaluđerović, studentica prve godine Odjela za psihologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Simeon Stefanović, učenik treće razreda Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke, smjer tehničar za računalstvo, Dinora Stipaničić, učenica trećeg razreda Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba, Dominik Plješa, učenik četvrtog razreda Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Rijeke i Fania Pilčić, redovna učenica prvog razreda Medicinske škole u Rijeci.

Predsjednik Zaklade „Dr. Viktor Ružić“ Nikola Mihić istaknuo je: „Stipendije svake godine, već gotovo 20 godina, dodjeljuje Zaklada „Dr. Viktor Ružić“, koja je i utemeljena s ciljem da iz zakladne imovine i ostalih prihoda, pomaže u daljnjem školovanju najboljih, koji osim rezultata u svom školovanju, imaju i druga odlična postignuća. Ove je godine Rotary club Rijeka proveo humanitarnu akciju, pod nazivom „Budi tu“, kojoj su se odazvali mnoge tvrtke, ostali Rotary klubovi kao i brojni pojedinci, a koji su svojom donacijom pomogli u prikupljanju sredstava za ovu plemenitu akciju Zaklade „Dr. Viktor Ružić“. Pribavljena sredstva pomogla su povećanom broju stipendista, kao i uvećanom iznosu stipendija. Zaklada „Dr. Viktor Ružić“ u svojih 20-tak godina postojanja i stipendiranja, pomogla je velikom broju nadarenih učenika i studenata, slabijeg imovnog stanja i to u mnogim područjima od umjetničkih, društvenih do prirodnih znanosti. Mnogi od tih korisnika stipendija danas su poznata i priznata imena koja svojim radom i postignućima doprinose ukupnom društvenom, kulturnom i gospodarskom napretku našeg društva, na čemu su Zaklada i Rotary club Rijeka, izuzetno ponosni.“

Predsjednik Rotary cluba Rijeka Dominik Simčić naglasio je: Rotary klub Rijeka je, unatoč nemogućnosti održavanja tradicionalnog humanitarnog koncerta, uspio tijekom akcije „Budi tu“ sakupiti respektabilan iznos sredstava koja su dovoljna za dodjeljivanje sedam stipendija mladim i uspješnim učenicima i studentima. Donatori su ostali Rotary klubovi iz našeg distrikta i iz inozemstva, distrikt je također dao veliki doprinos, a najveći odaziv imali smo od naših članova i njihovih poslovnih partnera. Od srca se zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju. Vrlo smo ponosni što ćemo stipendirati ovako kvalitetne učenike i studente koji svaki u svom području postižu zaista izvanredne rezultate, a velika bi nam čast bila kada bi netko od tih vrhunskih mladih ljudi sutra postao i član jednog od Rotary klubova.“

Mladi stipendisti, od kojih su neki na svečanom potpisivanju ugovora bili u pratnji roditelja, već imaju viziju kako poboljšati svoj učenički i studentski standard, a na putu prema cilju i zadanim rezultatima stipendija će im zasigurno u tome biti od znatne koristi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari