SMOTRA KLAPA

Šest klapa i povratak na tradicionalnu lokaciju; Ove subote 19. smorta ”Klape va Mandraće”

Sve je spremno za 19. izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće”, a nakon dva pandemijska izdanja i drugačijeg koncepta manifestacije, klape će ponovno zapjevati i odličnim izvedbama “ozvučiti” Volosko na tradicionalnoj lokaciji – va Mandraće.

Ova tradicionalna i uvijek odlično posjećena manifestacija ove će se godine održati u subotu 30. srpnja s početkom u 21 sat, a u programu kojeg će voditi Borna Šmer nastupit će šest klapa i to ženska klapa Kamelija Opatija te muške klape Skalin Matulji, Kastav, Boškarin Hum, Žejanski Kntaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Uvjeti nastupa su skoro jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi.

VIDEO DANA:

Organizator susreta klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija kao i brojni vološćanski ugostitelji.

Kako je to uobičajeno na ovom događanju, na prostoru održavanja će biti postavljen određeni broj stolica kako bi publika pratila nastupe klapa u što većem broju, a sigurni smo da će Mandrać opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaz je, naravno, besplatan.

 Volosko je oduvijek idealna pozornica za održavanje manifestacija te je pravi domaćin odličnim glazbenim programima koji zvučno obogaćuju predivan ambijent. Tako će biti i 30. srpnja u 21 sat, stoga dođite na Volosko i uživajte – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari