U SKLOPU RIKONA

SFX CROATIA Otvorene su prijave za drugo izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata

Pozivaju se vizažisti, entuzijasti, cosplayeri i ljubitelji filmske šminke – prijave za natjecanje SFX makeup natjecanje su otvorene!

U sklopu konvencije fantastike Rikon koja će se održati od 29.9. do 1.10.2023. na kampusu Sveučilišta u Rijeci, Udruga “3. zmaj” donosi novo i bogatije izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata – SFX Makeup natjecanje koje ove godine obećava još veću dozu kreativnosti, talenta i spektakularnih transformacija. Natjecanje okuplja entuzijaste i ljubitelje filmske šminke neovisno o tome jesu li amateri ili profesionalci. Pozivaju se svi koji su spremni demonstrirati svoje vještine, maštovitost i tehničko umijeće u stvaranju nevjerojatnih transformacija.

Natjecanje se sastoji od dva preliminarna kruga, u kojima kandidati svojim SFX vještinama moraju impresionirati publiku, ali i sudački panel, koji će pažljivo procijeniti svaki detalj i odabrati najbolje od najboljih. Sudjelovanje na ovom natjecanju pruža nevjerojatnu priliku za izlaganje brojnoj publici, umrežavanje i dobivanje povratnih informacija od vrhunskih domaćih profesionalaca iz svijeta vizažizma ali i šansu za osvajanje bogatih nagrada.

Nagradni fond od čak 3.000€ uključuje novčane nagrade za prva tri mjesta i nagradu publike te sponzorske poklon pakete za sve finaliste. Pobjednik/ca osvaja titulu “The 2nd Rikon SFX Makeup Artist 2023” i glavnu nagradu natjecanja: individualnu edukaciju filmske maske pri Učilištu Profokus pod mentorstvom Tatjane Tomšić, članice stručnog žirija, u vrijednosti 1.300€!

Stručni žiri predvodi idejna začetnica natjecanja – Nikolina Zaninović Kokotović, prepoznata i međunarodno nagrađivana hrvatska vizažistica, a tu su i Kristina Atletić, vizažistica i mentorica na Učilištu Profokus, Tatjana Tomšić, filmski masker i dobitnica Zlatne Arene za najbolju filmsku masku, Ana Marija Rubić, vlasnica tvrtke Conure Beauty i general manager za Kryolan Professional make-up Hrvatska, Jonathan Yoe, predstavnik riječke marketinške agencije Rivira te Marina Mamić, zagrebačka vizažistica čije su make-up transformacije postale hit na društvenim mrežama, a izniman talent doveo ju je na mjesto glavne vizažistice popularnog showa “Tvoje lice zvuči poznato”.

Kako se prijaviti?

Prijavnicu za natjecanje, kao i pravilnik o sudjelovanju, možete pronaći na poveznici: www.rikonrijeka.com/sfxmakeup, a novosti o natjecanju i glasanju pratiti na službenom Instagram profilu @SFXCroatia.

Pozivaju se svi vizažisti, kozmetičari, entuzijasti, cosplayeri i ljubitelji filmske šminke s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, Republici Sloveniji, Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srbiji da se prijave na natjecanje, a prijave su otvorene do 15.6.2023. godine. Nakon toga se svi prijavljeni radovi objavljuju na SFXCroatia Instagram profilu i slijedi glasanje publike i sudačkog panela. Glasanjem se odabire 16 natjecatelja koji prolaze u drugi krug, od kojih će samo 8 najboljih proći u veliko finale.

Finale se održava u nedjelju, 1.10.2023. godine, uživo na Rikonu u Rijeci, gdje će finalisti uživo aplicirati maske, specijalne efekte i šminku na svoje modele te pružiti publici dašak doživljaja filmskog seta.

Natjecanje podržavaju Učilište Profokus, Kryolan Professional Makeup, riječka marketinška agencija Rivira i Kallos Beauty Academy.

Rikon je jedinstveno događanje u Rijeci te je ujedno najveći festival fantastike u Hrvatskoj, a čak 18 kategorija programskog sadržaja čini ga najbogatijim programom u regiji i šire.

Programski gledano, Rikon je usmjeren na razne teme poput: digitalnih i kreativnih industrija, filma, kostimografije i filmske šminke, znanosti i umjetnosti te popularne kulture. Program na dobitan način objedinjuje edukativne i zabavne sadržaje, a s ugodnom atmosferom i programom u kojem svatko može pronaći nešto za sebe,  Rikon zasluženo nosi titulu najvećeg festivala ovog tipa u Hrvatskoj i jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Više informacija o prošlogodišnjem izdanju natjecanja SFX Croatia pronađite ovdje: www.rikonrijeka.com/press ili na www.rikonrijeka.com/sfxmakeup

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari