SJAJNA PROMOCIJA: Kraljevska etapa utrke Tour of Croatia i ove godine kroz Rijeku i Opatiju do vrha Učke

U petak 22. travnja na redu je kraljevska, 4. etapa međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia koja prolazi kroz Primorsko-goransku županiju

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održava se od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa (1. etapa Osijek-Varaždin, 2. etapa NP Plitvice-Split, 3. etapa Makarska-Šibenik, 4. etapa Crikvenica-Vojak/Učka, 5. etapa Poreč-Umag, 6. etapa Terme Sv. Martin na Muri-Zagreb.

Etapa pokriva prostor od Crikvenice do Vojaka na Učki, a trasa će prolaziti kroz Crikvenicu, Novi Vinodolski, Kraljevicu, Opatiju i Rijeku. Etapa je duga 122 km a najzahtjevniji dio, onaj koji prolazi Opatijom, je uspon na Učku – od razine mora sve do najvišeg vrha Učke, Vojaka koji se nalazi na 1.401 metru nadmorske visine.

Spektakl je zagarantiran

Spektakl je zagarantiran, jer kada utrka završi svi natjecatelji, publika i brojne televizijske kamere s najvišeg će vrha Učke doživjeti pogled od kojeg zastaje dah – pogled na Istru i Kvarner, Velebit, Julijske Alpe, Triglav, Veneciju…

Prolazak biciklista kroz Opatiju predviđen je između 14:15 – 14:45 sati, dok se prvi natjecatelji na Vojaku očekuju oko 15:40 sati. Zbog održavanja utrke, a ovisno o vremenu prolaska biciklista, cesta će se zatvarati za promet na dionicama od Rijeke do Vojaka (Učka), a dionice će biti zatvorene za promet od 15 do 30 minuta.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je, prenose mrežne stranice PGŽ, da je dugogodišnji rad na razvoju turističke ponude Grada Opatije i neprestano usklađivanje sa svjetskim turističkim trendovima te korištenje neposrednog prirodnog okruženja kao aduta opatijske turističke ponude u potpunom skladu s projektom Tour of Croatia kojeg Opatija apsolutno podržava i financijski pomaže s 170.000 kuna.

“Tour of Croatia je atraktivna sportska manifestacija, ali i izvrsna turistička priča u kojoj Opatija ima priliku na globalnoj razini istaknuti sve svoje atribute. Pozivam sve građane Opatije da iziđu na ulice svoga grada i navijanjem bodre sportaše. Čestitam organizatorima koji projekt pripremaju na visokoj profesionalnoj razini, ali i s vidljivim emocijama prema našem kraju,” istaknuo je Dujmić.

Kvarner – idealna destinacija za  bicikliste

Sportski i tehnički direktor utrke Vladimir Miholjević zahvalio se Gradu Opatiji i Turističkoj zajednici grada Opatije koji su od samog početka kreiranja projekta stali uz ovaj projekt i dali inicijalnu energiju da Tour of Croatia zaživi.

https://www.youtube.com/watch?v=jDzbCFtxI5M

„Posebna nam je čast da je Grad Opatija jedan od partnera u projektu Tour of Croatia. Kvarner je općenito idealna destinacija za život profesionalnih biciklista, a upravo karakteristike takve destinacije definiraju i idealnu regiju za dolazak cikloturista. Zbog svoje konfiguracije i raznolikosti ovo je izuzetno ugodan kraj za boravak i mnogi moji kolege su mi otvorili oči kada su dolazili kao moji gosti i ostali fascinirani s mjestom gdje živimo, a koje je za mene bilo nešto sasvim normalno i svakodnevno. Opatija ima mnoge prednosti koje ukoliko ih prezentiramo na pravilan način mogu donijeti izuzetne poslovne rezultate svima u destinaciji, od hotelijera, ugostitelja, privatnih iznajmljivača, a posredno i svim građanima. Naš zadatak je kreirati ‘sportske arene’ koje su u slučaju biciklizma usponi na kojim se najbolji biciklisti bore za pobjede u etapama i generalnom plasmanu, a u slučaju Opatije to je Učka koja je poligon mnogim profesionalnim biciklistima iz Hrvatske i regije koji na njoj pripremaju nastupe na najvećim svjetskim biciklističkim utrkama. Učka će postati jasan motiv dolaska brojnih gostiju,” istaknuo je Miholjević.

Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije ne krije zadovoljstvo da se i ove godine kraljevska etapa vozi kroz Opatiju s ciljem na najvišem vrh Učke- Vojaku, prenose mrežne stranice PGŽ.

“Promocija destinacije naš je primarni zadatak i nemoguće je zanemariti ogromni promocijski potencijal koji Tour of Croatia pruža. Slike koje će putem više međunarodno priznatih TV sportskih programa biti plasirane u 90 zemalja svijeta i na 6 kontinenata u televizijskom prijenosu uživo i sažecima nemoguće je nadomjestiti konvencionalnim oblicima oglašavanja. Na ovaj način Opatija direktno dobiva ogromnu medijsku vrijednost i najbolju suptilnu komunikaciju s potencijalnim gostima. Dolazak biciklističkih ekipa iz najvišeg svjetskog ranga samo po sebi predstavlja ogromno povjerenje i daje nam dodatnu referencu,” istaknula je Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari