SJEĆANJE NA ZAPOVJEDNIKA RIJEČKIH AJKULA Na grobu Marina Jakominića položeno cvijeće i zapaljene svijeće

U spomen i sjećanje na legendarnog zapovjednika riječkih „Ajkula“, Marina Jakominića, danas je na njegovom grobu na Kozali u Rijeci položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Dana 29. kolovoza 1992. godine Marino je poginuo u neprijateljskoj zasjedi u Visočici na Velebitu. Zapovjednikom posebne jedinice policije imenovan je u rujnu 1991. godine, a prije toga je radio na policijskim poslovima u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

marino1

Preuzimanjem jedinice odlazi na gospićko ratište, a nakon povratka u Rijeku, u travnju 1992. godine u Dubrovnik. U oslobađanju južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo se svojim zapovjednim stilom i djelovanjem te brigom za svakog pojedinca.

Nakon uspješno obavljenih zadaća zajedno s postrojbom vratio se u Rijeku. No, kako je na ličkom ratištu došlo do rasplamsavanja ratnih događanja, riječki specijalci na čelu s Jakominićem odlaze na područje Velebita, gdje je nažalost Marino i poginuo.

Uz članove obitelji, svijeće su danas zapalili, položili cvijeće i odali počast i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske te gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel.

jakominić1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari