UPALJEN METEOALARM

Sjevernom Jadranu se približava jača grmljavinska ćelija, pogledajte kada će biti najgore

Foto: Weather radar

Djelomice sunčano i nestabilno. Lokalni pljuskovi uglavnom popodne, češći u unutrašnjosti, mogu biti i izraženiji, navečer i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu i jugozapadni, prognozirao je DHMZ

Meteorolog RTL-a Sven Vorkapić najavio je pritjecanje vlagom bogatijeg i nestabilnijeg, ali i saharskim pijeskom zasićenijeg zraka. U Genovskom zaljevu formirat će se nova ciklona. No prijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro po kotlinama i uz obale rijeka uz kratkotrajnu maglu, izgledniju u Podunavlju.

Istramet piše da na moru trenutačno obitava jedna jača grmljavinska ćelija koja se polako približava jugu Istre i Kvarneru.

Prema sredini dana malo kiše ili poneki lokalni pljusak moguć na sjevernom Jadranu i oko njega. Samo na krajnjem istoku ponegdje umjeren jugoistočnjak, a ujutro malo toplije nego danas. Na kopnu od 11 do 16 °C, na moru između 16 i 18 °C.

DHMZ je za gotovo cijelu Hrvatsku upalio žuto upozorenje zbog mogućeg izraženijeg grmljavinskog nevremena.

Na radaru portala Weather možete pratiti kako će se kretati nevrijeme prema Hrvatskoj.

U 13.45:

U 14.29:

Bit će kiše, lokalno i pljuskova koji osobito navečer mogu biti izraženiji na zapadu regije. Ostaje vrlo toplo uz oko 25 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove, kasno poslijepodne češće i praćenje grmljavinom. Uz slab do umjeren jugoistočnjak i istočnjak ostaje toplo i vrlo toplo, iako će biti par stupnjeva manje nego dana.

U Dalmaciji djelomice sunčano, vrlo toplo, ali i nestabilno. Mjestimična kiša češća u zaobalju, a prema kraju dana može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Uz uglavnom slab vjetar s mora temperatura 25-26 °C. Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka i povremena kiša, osobito prema večeri i pljuskovi praćeni grmljavinom, izgledniji u gorju. Inače vjetar uglavnom slab, uz zapadnu obalu Istre prema kraju dana umjeren i pojačan sjeverozapadnjak. Temperatura pak slična današnjoj – između 23 i 26 °C, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari