EVO ŠTO VAS OČEKUJE

Škola potresujke, izrada ‘kopica’ i zvončarskih maski: Pogledajte što vas u narednim danima čeka u Kući halubajskega zvončara!

Idi na originalni članak

Kuća halubajskega zvončara od svoga otvorenja na Viškovo donosi pregršt zanimljivih i edukativnih programa putem kojih se lokalna zajednica povezuje, uči i druži. Bogat program Kuće halubajskega zvončara privlači brojne posjetitelje svih dobi, a u mjesecima ispred nas u Kući nas očekuju radionice tradicijskih praksi koje će na zanimljiv i poučan način polaznicima približiti stare užanci i vještine karakteristične za naše podneblje.

Oglas

Prva na redu je Radionica ”Parićajmo kopice!” na kojoj će kroz tri dana svi zainteresirani moći naučiti kako plesti kopice – vunene čarape koje su sastavni dio monture Halubajskih zvončara. Radionica je besplatna, a održavat će se u suvenirnici Kuće halubajskega zvončara 28., 29. i 30. listopada u terminu od 18:00 do 19:30 sati. Radionica je namijenjena svima, a prijave su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Nakon ča parićamo kopice, vrijeme je i za pripremu zvončarske maske! Radionica ”Stori svoju maškaru” održat će se 5., 6. i 13. studenog u terminu od 18:00 do 20:00 sati u suvenirnici Kuće halubajskega zvončara. Kroz tri susreta polaznici će na ovoj pokaznoj radionici biti upućeni u cijeli proces izrade maske halubajskih zvončara – od početne faze izrade konstrukcije, pa sve do posljednjih estetskih detalja. Pozadinske procese izrade maske koji se odvijaju u majstorskim radionicama polaznici će moći pogledati na fotografijama i videozapisima koji će također biti prikazani tijekom radionice. Radionica je besplatna i namijenjena je svima, a prijave su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Posljednja po redu je popularna Škola potresujke koja svaki puta okuplja veliki broj zainteresiranih plesača. Škola potresujke održavat će se petkom, od 18:30 do 20:00 sati u periodu od 8. studenog do 13. prosinca. Cijena kotizacije za Školu potresujke iznosi 5 eura, a naplaćivat će se prilikom prvog susreta. Škola potresujke je također namijenjena svima, a prijave su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Više informacija o svim programima Kuće halubajskega zvončara dostupno je na službenoj web stranici KHZ-a, kao i na društvenim mrežama Kuće. Vidimo se na Halubje!

Exit mobile version