Foto: Ilustracija

Sudjelujte u kolektivnoj izradi klupica za osvajanje naselja!

U subotu, 23. veljače, od 15 sati na zajedničkom platou i oko garaža u zgradi na adresi Save Jugo Bujkove 44 (ispod MO Škurinje) održat će se susret „Oklupimo Škurinje“, kolektivna radionica izrade i uređenja jednostavnih klupica prikladnih za uređivanje i zauzimanje prostora ispred zgrade, portuna, balkona, na autima zatrpanim pločnicima i slično.

 Klupica je u ovom kontekstu više od mjesta za odmor, otuda i igra riječi s „oklupljivanjem“ – ona određuje što se nalazi oko nje, kako koristimo prostor, što radimo – je li to čitanje knjiga, časopisa, stripa, prostor druženja i razgovor. Klupice će biti korištene na platou u susjednom parku pri različitim programima narednih mjeseci, a pribavljeni alati za radionicu smatraju se zametkom svojevrsne buduće zbirke alata dostupne svim građanima.

Sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti kroz Google obrazac do kojeg se može doći putem web stranica rijeka2020.eu.

Radionicu vodi Kreativni atelier Artmašina i kreativke Jadranka Lacković, Marija Kajapi i Nika Rukavina, a njima će se pridružiti i sudionici programa Actors of Urban Change koji od 21. do 24. veljače borave u Rijeci.

Riječ je o više od 40 stručnjaka različitih profila iz petnaestak europskih gradova. Actors of Urban Change je međunarodna mreža dobrih građanskih praksi usmjerena promociji održivog i participativnog razvoja gradova na temelju kulture kao pogonske sile.

Projekt „Kultura na balkonu“ u naselju Škurinje provode Udruga za urbanu regeneraciju „Kuraž“, Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari