BLAGDANSKA ČAROLIJA

Galerija | Slike koje ćemo pamtiti: Možda jest nešto skromniji, ali bajkoviti Rijeka Advent i dalje oduševljava i male i velike

Božićno-novogodišnji sajam, dugovječna riječka prosinačka manifestacija, nudi sve okuse i mirise, ne samo Rijeke već i njezinog šireg okruženja.

U simpatičnim drvenim kućicama, smještenim na gradskim šetnicama i uz njih, i najzahtjevniji kupac pronaći će nešto za sebe, neovisno o tome traži li hranu, piće, slatko, slano, suvenir, božićne urese, tople vunene odjevne predmete, umjetnost ili svakodnevne potrepštine, poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Pogledajte fotografije koje svjedoče kako su Riječani i njihovi gosti uživali u najljepšem dobu godine na manifestacijama Rijeka Adventa.

Riječke gastronomske luke

Podsjetimo, posebne ponude u sklopu ovogodišnjeg Rijeka Adventa osmislili su i ugostitelji Riječkih gastronomskih luka koji su u svojim objektima za goste prirediti blagdanski ugođaj i ciljano osmišljene menije kako bi doživljaj blagovanja u praznično vrijeme bio još svečaniji i primamljiviji.

U restoranu The kitchen by Miljenko hotela Hilton Rijeka Costabella beach resort & spa tako gosti mogu uživati u blagdanskim domjencima nedjeljom, božićnom ručku s biranim tradicionalnim jelima i dočeku Nove godine uz raskošni novogodišnji buffet i muziku uživo, a posebnim blagdanskim paketom poslastica mogu počastiti čak i svog četveronožnog ljubimca.

U hotelu Bonavia čeka vas bogata ponuda svečanih večera, domjenaka i cateringa osmišljenih po mjeri za sve vrste blagdanskih okupljanja te veliki izbor prigodnih ribljih i mesnih a la carte menija u restoranu Kamov, a u njihovom caffeu Dante pronaći ćete izbor popularnih zimskih pića i napitaka, blagdanskih zalogaja te slastica i kolača koje možete naručiti i preuzeti i za druženja u vlastitom domu ili poslovnom prostoru.

konobi Tarsa u prosincu možete zasluženo proslaviti kraj poslovne godine uz organizirane božićne domjenke sa živom muzikom i sjajnom prigodnom ponudom hrane. U odličnoj atmosferi konobe uz posebni meni za Badnjak moći ćete dočekati Božić uz jela koja vraćaju najljepša blagdanska sjećanja. Najluđu noć u godini u Tarsi će obilježiti najbolji okusi kuhinje i poznati Kantridersi za najzabavniji ulazak u Novu godinu.

Doček Nove godine za pamćenje priprema i restoran Botela Marina gdje će goste na palubi zabavljati Old school band s odličnim repertoarom EX YU rocka i stranih izvođača, dok će za ugodnu atmosferu u ambijentu salona restorana biti zadužen Zoran Papić PAPE s pomno biranim domaćim i stranim evergrinima. Za novogodišnju cocktail večeru pripremaju buffet sa širokim izborom hladnih i toplih predjela, tradicionalnih blagdanskih jela i kolača uz bogatu vinsku kartu, piće dobrodošlice i pjenušac za ponoćnu zdravicu.

Sa svojom prigodnom ponudom u Advent se u uključio i restoran Antack s primamljivim opcijama menija za domjenke i blagdanska druženja u kojima će jednako uživati ljubitelji mesnih, ribljih i vegetarijanskih delicija koji uključuju tradicionalne lokalne namirnice pripremljene na moderan i kreativan način.

Wine & dine kod Zajca svoju adventsku priču ispisuje posebnom ponudom blagdanskih jela koja pripremaju tijekom cijelog prosinca, za Badnjak će pripremati bakalar na gulaš, a staru će godinu ispratiti svečano uz nezaobilazne sarme i svinjsko pečenje.

Odličnu dnevnu ponudu prigodnih jela pripremio je Boonker, a uz najfinije blagdanske favorite „na žlicu“ kao i jela u kojima možete uživati s nogu, na najljepšoj grijanoj terasi uz more očekuje Vas i široka paleta toplih napitaka i koktela. Uz popularno kuhano vino, ovdje tako možete kušati i kuhanu rakiju, topli džin i viski.

I kao šećer na kraju, a upravo tako zove se i kombinacija deserata njihovog božićnog menua, Bistro Mornar ovog je prosinca omiljena lokacija za božićno-novogodišnja poslovna i prijateljska druženja, te odličan izbor za predah od kuhanja uz sve gušte domaće kuhinje i opuštene obiteljske atmosfere. Prigodni menu uključuje dvije mesne, dvije riblje te vege opciju od tri slijeda koje mame svježim namirnicama i neodoljivom prezentacijom.

Cijelu ponudu možete pronaći na linku.

Dvostruki ispraćaj stare godine na Trsatskoj gradini!

Advent na Gradini i ove je godine oduševio mnogobrojne posjetitelje, a za posljednji dan u 2023. godini u pripremi su čak dva dočeka!

Za najmlađe će dječji doček biti prepun iznenađenja, a program počinje od 10:30 sati uz glazbeni program – soliste iz Kreativno–edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“.

Program će se nastaviti uz animatore te magic show Andreja Škedela, a točno u podne Gradinu će preplaviti stotine balona koje je osigurao partner projekta – Coca Cola.

Najluđa noć u godini na Trsatskoj će gradini nuditi za svakoga ponešto – povrh bajkovitog ambijenta te izvrsne gastro ponude, posjetitelji će se moći zabaviti uz DJ Fishera!

Na Adventu na Gradini otpratit će se stara i dočekati Nova 2024. godina s najljepšim pogledom na Kvarnerski zaljev, a raznolika ponuda na adventskim kućicama i odlična glazba garancija su za nezaboravan provod!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari