PUŠE OLUJNA, ORKANSKA BURA

Video | Snijeg je u Gorskom kotaru prestao padati, ali problemi nisu nestali!

Snijeg je prestao padati, a diljem zemlje ostao je samo snježni pokrivač koji u Gorskom kotaru i dalje stvara probleme

Nakon snijega uslijedili su udari bure i veliki snježni nanosi. Većina cesta je očišćena, ali u prvom dijelu dana bila je gužvi, pogotovo na Grobniku gdje je stotinjak kamiona čekalo na ulaz na autocestu.

Situaciju u Gorskom kotaru prati RTL-ova reporterka Ida Balen koja je razgovarala s Valentinom Crljenkom, voditeljem HAC-ove Tehničke jedinice Delnice.

‘Na dionici između čvorova Delnice i Kikovice još uvijek imamo zabranu za sva vozila osim osobnih. Na dionici stare državne ceste imamo zimske uvjete. Radi toga imamo zabranu za prikoličare i tegljače na dionici Bosiljevo 2-Kikovica’, pojasnio je Crljenko.

Dodao je da bi se, sukladno vremenskoj prognozi, bura trebala smiriti oko popodneva, a onda bi krenuo i promet. Najveće probleme stvarala je bura, kaže Crljenko: “Nije palo previše snijega, međutim, u kombinaciji s olujnom i orkanskom burom došlo je do problema i zaustavljanja prometa”.

Bura također otežava čišćenje snijega. “Puše i nanosi snijeg na cestu. Mi to uspješno rješavamo, ali zbog bočnih udara bure u velika teretna vozila, promet je još uvijek zabranjen”, pojasnio je Crljenko.

Također je dodao da je tijekom dana bilo problema s vozačima: ‘Nažalost, bilo je problema s pojedincima koji nisu poštivali zabrane. Napravili su problem sebi i drugim sudionicima u prometu’, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari