FINALISTI 15. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

SNIL: Od ljubavi prema prirodi do prirodne kozmetike

Predstavljamo finaliste 15. generacije Startup inkubatora Rijeka

Nensi Vidrih sasvim je slučajno otkrila dobrobit jednog vrlo osobitog prirodnog sastojka i vremenom odlučila od toga pokrenuti vlastiti posao.

Prije pravog upuštanja u poduzetničke vode pridružila se 15. generaciji korisnika Startup inkubatora i od studenog 2023. sve do danas prošla inkubacijski program i ušla u njegovo finale. U centru ove poduzetničke priče su – puževi, odnosno kozmetika kojoj je glavni sastojak puževa sluz, a dolazi pod nazivom Snil. Nensi je razvila kolekciju Snil proizvoda u kojoj se nalaze hidratantna krema, pjena za čišćenje lica i ulje, a namijenjeni su osobama koje imaju problema s kožom. Proces proizvodnje Snil proizvoda je 100% prirodan bez umjetnih bojila i aditiva što ih razlikuje od sličnih proizvoda na tržištu.

Zašto baš puževi? Kako ste došli na ideju o proizvodnji kozmetike od puževe sluzi?

U pubertetu sam imala problema s aknama i tada sam došla na ideju da bi mi puževa sluz mogla pomoći. Na to me potaknuo jedan događaj s izleta u prirodu gdje sam namazala puževom sluzi ozljedu na ruci koja je vrlo brzo nakon toga zacijelila. Educirala sam se putem interneta, napravila prvu kremu za lice i koža mi se kroz neko vrijeme počela oporavljati. Puževu sluz koristim preko deset godina i koža mi je u odličnom stanju. Na tržištu se mogu naći proizvodi na bazi puževe sluzi, no oni nisu prirodno proizvedeni, a uz to su i skupi.

Puževe koje koristim uzgajam u kućnom terariju. Njihova sluz pomaže ljudskoj koži tako što hidratizira suhu kožu, sprječava starenje i nastanak strija, ublažava bore i ožiljke, stimulira proizvodnju kolagena i elastina, štiti kožu od slobodnih radikala, umiruje je, obnavlja oštećena tkiva i vraća hidrataciju. Filtrat služi kao prirodni piling koji se “suprotstavlja” ožiljcima i finim borama.

Kome su namijenjeni Snil proizvodi?

Snil asortiman trenutno sadrži hidratantnu kremu, pjenu za čišćenje lica i ulje za nepravilnosti na koži, a primarni kupci su ljudi koji vole i koriste prirodnu kozmetiku i koji imaju problema s kožom.

Već se dugo bavite proizvodnjom kozmetike. Otkud ljubav prema prirodnom i kako se usavršavate u tom polju?

Proizvodnjom kozmetike se bavim oko 10 godina. Ljubav prema prirodi gajim od malena, uvijek sam voljela provoditi slobodno vrijeme na otvorenom. Prijavila sam se na tečaj za izradu prirodne kozmetike koji počinje u rujnu i traje godinu dana. Tečaj će imati praktični i teorijski dio gdje ću učiti osnove formuliranja proizvoda, o koži i kosi te ostalim kozmetičkim proizvodima.

Što je najveći izazov u vašem poduzetničkom pothvatu?

Smatram da je moj najveći izazov nabava stroja za proizvodnju puževe sluzi i pronalazak poslovnog prostora. Prvih godinu dana tečaja mogu koristiti njihov poslovni prostor, a dalje ću ići korak po korak.

Kako ste došli na ideju da se prijavite u Startup inkubator? Koliko vam je to iskustvo pomoglo u formiranju i oživljavanju poslovne ideje?

Na ideju prijave došla sam prilikom proslave jednog rođendana gdje sam pričala s jednim od mentora iz Startup inkubatora. Rekao mi je da su otvorene prijave i predložio da prijavim svoju ideju. Startup inkubator Rijeka, a posebno koordinatorice Emilija i Mirna, pružili su mi veliki panel novih znanja i vještina. Pošto sam s ekonomskog aspekta znala već puno, inkubacijski program me je više educirao na drugim područjima. Naučila sam kako izraditi web stranicu, na koji način pristupiti proizvodnji proizvoda te o pravnim okvirima poslovanja. Nova znanja će mi puno pomoći za daljnji razvoj poslovne ideje i svakome bih preporučila ovo iskustvo jer se nauče ključni koraci za ulazak u svijet poduzetništva.

Kakvi su planovi i kako vidite Snil za, primjerice, pet godina?

Unutar pet godina želim se još više educirati na području proizvodnje kozmetike, proširiti asortiman i doprijeti do kupaca. Želim pomoći ljudima s problemima s kakvim sam se ja suočavala godinama, da budu sretniji i zadovoljniji izgledom svoje kože.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari