PROLJETNI SNIJEG?

Snježne pahulje zabijelile i riječko područje!

Foto: Drenova/Riportal

Baš kao što su meterolozi najavljivali, na širem riječkom području počeo je padati snijeg!

Uz orkansku buru, snijeg je zabijelio dijelove Drenove, Kukuljanova ali i drugih viših krajeva šireg riječkog područja.

Foto: D.Đ.

U drugim dijelovima šireg riječkog područja pada kiša koja bi, sudeći po prognozi, također trebala prijeći u snijeg!

Sukladno najavama, hladna fronta jutros je zahvatila veći dio kopnene ali i priobalne Hrvatske uz nagli pad temperature zraka – sve do 0 stupnjeva lezijusa. Prema javljanju naših čitatelja snijeg obilano pada uu Gorskom kotaru, ali i u Zagrebu, Karlovcu, Lici…

HAK u izvješću navodi kako zimski uvjeti vladaju na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

U nastavku prijepodneva hladna fronta zahvatit će i istarsko područje, javlja Istramet. Kiša će brzo okrenuti na snijeg u unutrašnjosti poluotoka, a susnježice može biti i uz obalu. Temperature zraka osjetno će se sniziti, a zapuhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari