SVJETSKI KUP NA MORU

Snježnu Kraljicu trebalo bi se sa Sljemena preseliti u Gorski kotar. Bila bi to turistička senzacija!

Foto: Pixsell

Gorski kotar nema skijalište za Svjetski kup. Ali, pametna država investirala bi u skijaške staze u Gorskom kotaru

“Milan Bandić napravio je Zagrebu hrpu groznih stvari: od pretvaranja glavnog grada u golemu kriminalnu organizaciju do potpune zapuštenosti zagrebačke komunalne infrastrukture. Milan Bandić napravio je svega nekoliko dobrih stvari za Zagreb. Jedna od njih je Snow Queen Trophy”, piše plavakamenica.hr.

“Vrlo malo natjecanja u alpskom skijanju održavaju se u velikim gradovima. Snow Queen Trophy, Snježna kraljica na Sljemenu, vrlo je brzo postala jedna od najatraktivnijih utrka u Svjetskom kupu, s televizijskim prijenosima po cijelom svijetu.

Snow Queen Trophy pretvorio se u dosta pouzdan alat za turističku propagandu Zagreba i Hrvatske. Međutim, utrke Svjetskog kupa na Sljemenu već se nekoliko godina suočavaju s ozbiljnim i posve nerješivim problemima. Na dan održavanja ovogodišnjeg muškog slaloma, u Zagrebu je bilo točno 17 stupnjeva. Slalom je, naravno, morao biti otkazan.

Meteorološki trendovi čine Zagreb i Sljeme nepodesnim za organizaciju utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

S druge strane, Hrvatska nipošto ne bi trebala odustati od Svjetskog kupa; riječ je o jednom od sasvim rijetkih elitnih sportskih natjecanja, koja se redovito održavaju u našoj zemlji.

Stoga ne bi bilo loše razmisliti o tome da se Snow Queen Trophy preseli u Gorski kotar.

U Gorskom kotaru gotovo uvijek ima snijega. Gorski kotar je novo, rastuće hrvatsko turističko odredište. Gorski kotar udaljen je najviše 45 minuta vožnje od Opatije, čiji bi hoteli mogli ugostiti natjecatelje Svjetskog kupa. Snow Queen Trophy u Gorskom kotaru omogućio bi skijašima da se odmah poslije utrke spuste na more, što ne pruža ni jedno drugo natjecanje za Svjetski kup.

Svjetski kup na moru postao bi svjetska turistička senzacija.

Gorski kotar nema skijalište za Svjetski kup. Ali, pametna država investirala bi u skijaške staze u Gorskom kotaru. Konačni bi rezultat mogao biti dugoročno spektakularan”, piše plavakamenica.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari