SOS-PLAKATI NA SASVIM „PRIVATNOM“ MJESTU: Akcija udruge SOS Rijeka i 10 riječkih kafića upozorava na nasilje nad ženama

Foto: Ilustracija

Akcija „Zajedno protiv nasilja“ provodi se povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni), a cilj je poslati poruku javnosti da nasilje nije privatan problem!

U petak 25. studenog predstavnice Udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u deset riječkih kafića zalijepit će plakate s SOS-porukama na unutrašnjim stranama vrata – ženskih zahoda.

Na taj način omogućit će se ženama svih dobnih skupina da se na neformalan način i u privatnosti informiraju o problematici nasilja prema ženama – naime, plakati sadrže pozitivne poruke nenasilja te informaciju kome se obratiti za pomoć.

25-nacionalni-dan-borbe-pnnz

O ozbiljnosti situacije govori i podatak da je od početka ove godine u Hrvatskoj čak 16 žena ubijeno od strane njihovih partnera, supružnika i bliskih članova obitelji, a u samo posljednja dva mjeseca ubijene su četiri žene!

Također, iz Udruge SOS Rijeka podjećaju da Hrvatska još uvijek nije ratificirala Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija), čime bi se obvezala poduzeti konkretnije korake protiv nasilja prema ženama.

Akcija „Zajedno protiv nasilja“ organizirana je od strane Udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, u suradnji s deset riječkih kafića:

King’s Caffe Food pub
Tunel
Caffe bar – Night bar Karolina
Phanas PUB
Klub mladih Rijeka
Code Bar
Champagne Bar Pommery
Cukarikafe Bar
Celtic Cafe Bar
Rakhia Bar

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views