Prve šparoge stigle su na riječku tržnicu
Cijena – “prava sitnica” – 35 eura za kilogram! No mnogi kažu – vrijedi! Jer, njihova vrijednost je u mnogim dobrobitima koje donose ljudskom organizmu pa mnogi kupci i ne pitaju za cijenu – ako već nisu u mogućnosti krenuti sami u ‘berbu’ po obroncima Učke ili na drugim poznatim lokacijama gdje se inače ubiru ovi plodovi ranog proljeća.
O šparogama
Na vrhuncu sezone šparoga, stabljike šparoga mogu narasti do pet centimetara na dnevnoj razini, stvarajući obilne žetve u kojima berači mogu uživati
Šparoge su jedna od biljaka koje se najranije bere svakog proljeća. Sezona berbe šparoga obično traje između šest do osam tjedana, a najčešće dostižu razinu pune zrelosti početkom svibnja pa sve do kraja lipnja.

Tijekom sezone šparoga, potrebno ih je brati redovito, jer vrlo brzo mogu promijeniti boju.

Prve šparoge stigle su i na gradsku tržnicu u Rijeci gdje će kupci za kilogram šparoga izdvojiti 35 eura.
U Zagrebu na Dolcu mala vezica šparoga na svim se štandovima uglavnom prodaje za pet eura, srednja vezica za 10 eura, a velika za 20 eura, što znači da bi za kilogram trebali izdvojiti 50 do 55 eura.

Podsjetimo, na Dolcu se prošle godine cijena manje vezice šparoga kretala između 5 i 8 eura, a velike vezice između 10 i 15 eura.