SPEKTAKL NA LUKOBRANU: Tisuću petsto lampiona osvijetlilo nebo iznad Rijeke!

Foto: Damir Kvajo

Riječani su večeras u velikom broju pohrlili na Riječki lukobran kako bi sudjelovali u humanitarnom puštanju lampiona u korist sportaša s invaliditetom

Riječki lukobran ponovno večeras kao velika košnica – mnogobrojni Riječani nisu željeli propustiti atrakciju kakva se rijetko viđa, tisuću petsto lampiona na nebu iznad grada, a sve u korist humanitarne akcije koja je organizirana s ciljem kupovine opreme za sportaše s invaliditetom kojom će biti opremljena atletska dvorana Kantrida a namijenjena je na korištenje svima.

Naime, svaki lampion stajao je večeras 20 kuna (ili više, ukoliko je netko od prisutnih želio ostaviti i izdašniju donaciju – a takvih je bilo podosta!), i u lijepoj atmosferi koju je svojom svirkom uljepšao bend Officer Down ubrzo se prišlo zajedničkom puštanju lampiona u zrak.

lampioni rene pešić
Foto: Rene Pešić

 

Humanitarna akcija puštanja lampiona održana je večeras paralelno u Rijeci i Zagrebu, gradovima-domaćinima Europskih sveučilišnih igara.

U događaju koji uz humanitarni predznak, kao i čitave Europske sveučilišne igre, nosi poruku mira i zajedništva sudjelovali su i studenti sportaši koji se natječu na Igrama, a u akciju se uključio i velik broj građana.

lampioni goran saina
Foto: Goran Saina

Događaj su organizirali Europske sveučilišne igre i Prvo plinarsko društvo u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci i LEO klubom Rijeka.

Nakon završetka humanitarne akcije predviđen je i veliki zajednički after party u Mystique Clubu Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari