VANDALSKI ČIN

Spomenik antifašističkim borcima promptno saniran; Na vandalizam reagirali gradonačelnik Filipović i njegovi zamjenici

Grad Rijeka je, nakon obavljenog policijskog očevida, promptno sanirao spomenik četrnaestorici antifašističkih boraca poginulih u Narodno oslobodilačkoj borbi 1941. – 1945. koji se nalazi na raskrižju Kraške ulice s Velebitskom ulicom, a koji su nepoznati vandali išarali crnom bojom.

Na vandalski čin reagirali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i njegovi zamjenici, Sandra Krpan i Goran Palčevski:

Najoštrije osuđujemo skrnavljenje spomenika antifašističkim borcima, simbola borbe protiv fašizma, borbe koja je temelj naše današnje države i prošlosti na koju smo ponosni.

Ovaj vandalski čin napad je na vrijednosti slobode, demokracije i ljudskih prava, napad je na povijesnu baštinu, kulturnu vrijednost i osnovne moralne principe. Pozivamo policiju da pronađe i sankcionira počinitelje, a sve građane, sve Riječanke i Riječane, pozivamo da se suprotstave svim oblicima netolerancije i vandalizma te da i na taj način zajedno promičemo slobodu, poštivanje i toleranciju kao temeljne vrijednosti života u našoj Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari