„SPORTOM ZA GORDANA I IVANU“: U humanitarnu akciju za pomoć bolesnim Riječanima uključeni i nogometaši HNK Rijeke i NK Lokomotive

Humanitarni dan „Sportom za Gordana i Ivanu“ održat će se 16. lipnja u SRC Belveder (Omladinsko igralište) uz natjecanja u 15 sportova, a nogometnu utakmicu odigrat će i veterani HNK Rijeke i seniore NK Lokomotive Rijeka

Gordan i Ivana Bužanić teško su bolesni mladi Riječani kojima je naša pomoć prijeko potrebna. Prošle godine njihova obitelj se suočila s još jednom teškom dijagnozom, otac je obolio od tumora pluća i ubrzo preminuo krajem 2017. godine. Majka Jasna, kućanica, ostala je sama s dvoje djece, potpuno ovisne o njezinoj brizi i pomoći. Unatoč svojim nimalo lakim svakodnevnim situacijama ona je pozitivna, srdačna, snažna i odlučna u svojoj životnoj borbi!

Nakon prošlogodišnjeg humanitarnog dana „Sportom za Roka“ koji je zahvaljujući mnogim ljudima dobre volje završio uspješno te su prikupljena sredstva koja su omogučila malom Roku lakši život, ove godine organizatori također žele okupiti sportske udruge i klubove iz Rijeke i okolice na Humanitarnom sporstkom danu gdje će se sudionici odmjeravati u različitim sportovima. Očekuje se i dolazak odnosno sudjelovanje mnogih ljudi dobre volje koji bi svojim dolaskom i donacijom podržali ovaj humanitarni projekt.

Humanitarni dan „Sportom za Gordana i Ivanu“ održat će se 16. Lipnja u vremenu od 8-20 sati u SRC Belveder (Omladinsko igralište), Omladinska 8, Rijeka.

Humanitarnu akciju će obilježiti i nogometna utakmica veterana HNK Rijeka i seniora NK Lokomotiva Rijeka, a sudionici će se odmjeriti i u gimnastici, boksu, judu, tenisu, odbojci, atletici, parkouru, karateu, badmintonu, rukometu…

Prikupljene donacije namijenjene su za svakodnevne životne potrebe obitelji Bužanić odnosno pružanje adekvatne medicinske skrbi za Gordana i njegovu sestru Ivanu.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na tekući račun majke:

Jasna Bužanić HR3024020063205281359, Erste i Steiermarkische banka

Gordan Bužanić

Gordan Bužanić (Gogo) devetnaestogodišnji mladić, rođen 09.11.1998. godine u Rijeci, s mjestom prebivališta u Rukavcu, općina Matulji.

Gogo je rođen prijevremeno sa znacima asfiksije. U dobi od mjesec dana utvrđena je prematurna retinopatija, a potom ablacija mrežnice oba oka. Ubrzo se uočava i zaostajanje u rastu, psihomotornom razvitku i razvoju govora, kao i poremećaj socijalnog kontakta i socijalne komunikacije.

Ustanovljene dijagnoze su: Paralysis cerebralis inf., Retardatio psychomotorica, Amaurosis oc. utq., zaostao razvoj govora, ostali akutni i prolazni psihotični poremećaji. Od 3. godine života uključen je u Dječji vrtić za slijepu i slabovidnu djecu “Udruga Homer” u Rijeci. 2006. godine upisan je u Centar za odgoj i obrazovanje u Rijeci, te pohađa nastavu po posebnom programu.

Ivana Bužanić

Gogo je cijeli život živio s roditeljima, mamom Jasnom i tatom Stjepanom, te starijom sestrom Ivanom, rođena 06.12.1991. godine koja također ima višestruke teškoće (cerebralna paraliza) takvog opsega da je od rođenja vezana za krevet. Ustanovljene dijagnoze su: Spastična cerebralna paraliza, Retardatio psychomotorica, Anaemia Sideropenica, Epilepsio, primjena PEG-a za hranjenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views