ZAPOČELA SEZONA KLIZANJA

Galerija | Sportske ekipe iz Zagreba će se pripremati u Ledenoj dvorani u Delnicama

U delničkoj ledenoj dvorani započela je nova sezona klizanja koja će potrajati sve do kraja veljače, a u subotu 10. prosinca počinje i besplatna škola klizanja uz financijsku potporu Grada Delnica.

Delničku ledenu dvoranu osim rekreativaca, za svoje pripreme i treninge rado koriste i sportske ekipe, među kojima su redoviti gosti i ekipa KHL Zagreb kao i Klub sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“, koji su potvrdili svoj dolazak i ove sezone.

Kako bi korisnicima osigurali što kvalitetniju uslugu i kvalitetu leda potrebnu za odigravanje utakmica najvišeg ranga i pripreme profesionalnih klizača i hokejaša, Goranski sportski centar uz potporu Primorsko-goranske županije nabavio je dodatni uređaj za čišćenje i uređenje ledene podloge.

“Riječ je o rabljenom uređaju marke WM model Evolution, vrijednom preko 600 tisuća kuna čijom će se nabavkom osim povećanja kvalitete ledene podloge, istovremeno smanjiti troškovi plina i troškovi održavanja leda, ali ne manje važno, omogućiti i popravak starog stroja. Ulaganje u opremu ujedno je i ulaganje u razvoj Centra za bazične pripreme u Delnicama”, rekao je direktor GSC-a Alen Udovič.

Korisnici ledene dvorane nisu jedini koji Delnice vide kao idealno mjesto za sportske pripreme. Njihov stav dijeli i Hrvatska hrvačka reprezentacija koja je na zimske pripreme u Delnice stigla početkom prosinca i ostaje sve do 16. prosinca. Kako bi reprezentacije koje u dolaze na bazične pripreme u Delnice imale kvalitetan prostor, GSC i Grad Delnice uložili su 40 tisuća kuna u nabavku spravi za vježbanje i opremanje prostora.

“Želimo zahvaliti Gradu Delnice i GSC-u na prepoznavanju važnosti priprema vrhunskih sportaša te na ulaganju u opremu koja nas je dočekala. Vjerujem da će nam sve to bitno pripomoći u predstojećim nastupima kod kojih je uvijek cilj što bolji plasman”, rekao je jedan od trenera hrvačke reprezentacije Anton Đok.

Goranski sportski centar i Grad Delnice partneri su u prijavi projekta „Dovršetak i opremanje multifunkcionalne dvorane u Delnicama“, na natječaj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Cilj je da se multifunkcionalna dvorana kao okosnica Centra za bazične pripreme u Delnicama kompletno zatvori i dodatno opremi. Centar bi mogao biti ozbiljan pokretač gospodarskog razvoja i cjelogodišnjeg turizma u Delnicama, potaknuti ulaganja u smještajne kapacitete i razvoj pratećih usluga koje su potrebne sportašima tijekom dužeg boravka na nekom području.

Takva nastojanja Goranskog sportskog centra aktivno podupire i Grad Delnice čija je gradonačelnica Katarina Mihelčić istaknula da je Grad Delnice oduvijek bio grad sporta.

“Dugogodišnja tradicija sporta i dolazaka sportaša na pripreme u Delnice već dugo nas pozicionira kao budući centar za bazične pripreme sportaša. Prije svega moramo pronaći način da osiguramo kvalitetne uvjete i infrastrukturu u kojima će sportaši trenirati i postizati vrhunske rezultate. Na tome radimo već jako dugo. Već smo više puta vidjeli i imali priliku bodriti sportaše koji su se pripremali u Delnicama na vrhunskim natjecanjima.

Da bismo postali pravi Grad sporta, dužni smo pratiti potrebe sportaša koji dolaze ovamo trenirati, jednako kao i, u okvirima naših mogućnosti, sufinancirati djelatnost naših klubova. Grad je osigurao sredstva potrebna za nabavku opreme koje su neophodne za Hrvačku reprezentaciju i uvijek ćemo se truditi pronaći način da budemo dobar domaćin koji prepoznaje potrebe svih sportaša. Sigurna sam da se sva ulaganja u sport vraćaju zajednici višestruko”, navela je gradonačelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari