EVO ŠTO VAS OČEKUJE

Sprema se tradicionalni 4. Tjedan glagoljice

U Rijeci će se od 7. do 10. studenog održati tradicionalni 4. TJEDAN GLAGOLJICE.

Manifestacija se sastoji od demonstracije rada replike tiskarskog tijeska iz doba inkunabula (do 1500. godine), male škole glagoljice i tiskarskih radionica za djecu.

Bit će izloženi i pretisci svih knjiga Šimuna Kožičića Benje, a po prvi put će biti moguće vidjeti i pretisak njegovog Oficija rimskog, koji je upravo objavljen u izdanju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Sveučilišne knjižnice u Rijeci.

Dana 8. studenoga na Filozofskom fakultetu u Rijeci, s početkom u 10:00 sati, održat će se znanstveni skup “Kurzivna glagoljica na riječkom i zadarskom području”. Na skupu će predavanja održati naši najeminentniji stručnjaci. Program skupa nalazi se na mrežnom mjestu: www.benja.hr. Ostali dani Tjedna glagoljice posvećeni su raznim programima i radionicama koji će se odvijati u Palači šećera – Muzeju grada Rijeke.

Osim Interpretacijskog centra glagoljice i tiskarstva (udruga Typeflow) suorganizatori i partneri su Grad Rijeka, Filozofski fakultet Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej grada Rijeke, Centar za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru.

Detaljan program kao i prijave za sudjelovanje mogu se naći na mrežnom mjestu: www.benja.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari