POSLJEDICE NOĆAŠNJEG NEVREMENA

Galerija | Središte Rijeke kao Venecija! Potop na tržnici, vodostaj Rječine iznimno visok, polomljene grane stabala…

U Rijeci se zbrajaju posljedice noćašnjeg silovitog kišnog nevremena

Glavna riječka tržnica je pod vodom – to posljednjih dana više i nije novost jer je zahvaljujući plimi o olujnom jugu tržnica poplavljena već desetak dana. No noćašnje oborine još su dodatno povećale razinu vode pa su mnogi podrumi i prizemlja potopljeni. V vlasnici lokala i štandova bore se danas ujutro s vodom i spašavaju što se spasiti da.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Širom Rijeke vatrogasci imaju posla s polomljenim granama stabala.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vodostaj Rječine znatno je porastao pa Rječina u gradu odaje dojam kakve neobuzdane planinske rijeke. Srećom, vodostaj je još u granicama kada se ne podiže uzbuna.

Kako Rijeka izgleda danas nakon noćašnje oluje pogledajte u našoj fotogaleriji.

Upaljen Meteoalarm za cijelu zemlju

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upalio je meteoalarm za cijelu zemlju. Za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju na snazi je žuto upozorenje, dok je za ostatak Hrvatske upaljen narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme.

Moguća je obilna kiša te bujične i urbane poplave kao i jako i mjestimično olujno jugo koje će tijekom dana okretati na jak jugozapadni vjetar.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova”, izvijestili su iz DHMZ-a.

Tijekom jutra došlo je do prekida pojedinih trajektnih, brodskih i katamaranskih linija, javlja Hrvatski autoklub (HAK). Na brojnim prometnicama su odroni ili srušena stabla zbog čega su zatvorene neke državne i lokalne ceste.

Kiša i olujno nevrijeme poharali su Istru i Dalmaciju, pišu 24 sata. Diljem obale ceste ‘plivaju’.

“Ovo je potop. U jednom trenutku cesta i more su bili kao jedno. Strašno”, kazao je jedan čitatelj s Krka za spomenuti portal.

Stiglo je novo jače pogoršanje vremena, kako je ranije najavio RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

“Bit će to jedan pravi kišni val sličan onome kojeg smo imali u noći na petak. Možda za nijansu manje izražen. Poseban naglasak valja staviti na pojačan vjetar, osobito jako olujno na udare i orkansko jugo duž obale, a udara do 120 km na sat bit će i u dijelovima gorskih područja”, istaknuo je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari