14 PARTNERA

Startao EU projekt “RurALL”: PGŽ u borbi protiv depopulacije ruralnih područja

Projekt RurALL bavi se izazovom depopulacije u ruralnim područjima kao jednim od najznačajnijih izazova dunavskog područja, a glavni cilj je razviti model kojim će se poboljšati planiranje i upravljanje depopulacijom, ali i jačati kapacitete za donošenje odluka i suradnju ruralnih zajednica.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je vodeći partner Općina Beltinci iz Slovenije, iznosi 2,5 milijuna eura, a uz Primorsko-goransku županiju, na projektu sudjeluje ukupno 14 partnera iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Bugarske.

Na početnoj konferenciji koja je održana u Beltincima partnerima su predstavljene projektne aktivnosti, a u ime PGŽ-a, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan te savjetnik za razvoj Luka Dragojević pozdravili su prisutne te održali prezentaciju Županije kao partnera.

Projekt “RurALL“–”Ruralne zajednice budućnosti u kojima se može živjeti – Novi integrirani model upravljanja za ublažavanje problema depopulacije ruralnih područja“ provodi se u okviru Interreg programa transnacionalne suradnje dunavske regije. Realizacija će trajati do konca lipnja 2026. godine. Proračun Primorsko-goranske županije u projektu iznosi 185 tisuća eura pri čemu udio sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 80 posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari