PROGNOZA VREMENA

Stigla je promjena vremena: Temperature ponegdje i 10 stupnjeva niže nego jučer!

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Radi se o frontalnom poremećaju i cikloni čiji se vlažan i nestabilan zrak premjestio nad naše krajeve

Oglas

Stigla nam je promjena vremena. Radi se o frontalnom poremećaju i cikloni čiji se vlažan i nestabilan zrak premjestio nad naše krajeve, a tu će nastaviti kružiti u višim slojevima atmosfere i idućih nekoliko dana.

Temperatura će lokalno danas biti niža i do 10 stupnjeva od jučerašnje pa na kratke rukave treba dodati još koji sloj odjeće.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne česta kiša te ponegdje izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima gdje je moguće i jače nevrijeme s tučom, lokalno i obilnijom količinom oborine. Jugo slabi i okreće na jugozapadnjak, zapadnjak, no uz prolazne neverine može još uvijek biti jakih udara.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima može biti kraćih sunčanih razdoblja, a iako rjeđe još povremeno biti malo kiše, lokalno i kojeg grmljavinskog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na sjeveru prolazno i sjeverozapadni, a bit će i osjetno svježije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju još dosta oblaka, osobito na sjeveru Istre i na širem riječkom području, ali uz rjeđe pljuskove. Novi kišni val izgledan je opet navečer. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a temperatura osjetno niža od jučerašnje, uglavnom će ostati ispod 20.

U Dalmaciji poslijepodne mirnije uz sve više sunčanih razdoblja, a malo kiše ili pokoji pljusak se očekuje uglavnom još rijetko u zaobalju. Jugo će okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a bit će svakako manje toplo s temperaturom između 19 i 21 stupanj.

IDUĆIH DANA NA MORU

Vrlo promjenjivo na Jadranu uz vrijeme većinom po jugu. Sunčanije nego na kopnu, ali lokalno ipak može biti izraženijih pljuskova i grmljavine, svakodnevno u Istri i na Kvarneru, a u subotu i u Dalmaciji. Temperatura oko 20 °C i u blagom porastu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Promjenjivo i nestabilno proljetno razdoblje u kojem svakodnevno na kopnu valja očekivati barem malo kiše ili kakav grmljavinski pljusak, nešto češće u četvrtak. Bit će tu i tamo sunčanih razdoblja, a iako manje toplo, bit će to temperature oko prosjeka za sredinu svibnja.

Exit mobile version