STIŽE NAM 600 STUDENATA! U Rijeci od subote najveći ovogodišnji skup europskih studenata arhitekture – EASA

EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Najveći skup europskih studenata arhitekture ove godine (EASA – European Architecture Students’ Assembly) održat će se u Rijeci od 21. srpnja do 4. kolovoza 2018. godine.

EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Program riječkog izdanja EASA-e predstavljen je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktorica Rijeka 2020 Emina Višnić, voditelj programskog pravca Slatko i slano i organizator EASA-e Idis Turato te organizator EASA-e Filip Pračić.

Rijeka će tako od subote 21. srpnja ugostiti oko 600 studenata arhitekture iz cijele Europe koji će sudjelovati na 40 praktičnih i teorijskih radionica u zgradama Ivexa i Exportdrva na području Delte.

Naziv ovogodišnjeg Skupa je „RE:EASA“, a u sklopu tema koje će sudionici propitivati su ideje vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke te otkrivanje novih načina iskoristivosti vrijednih gradskih prostora.

Tijekom 15 dana, sudionici će živjeti i raditi zajedno te svojim djelovanjem nastojati ostvariti dugoročnu i pozitivnu promjenu u prostoru za zajednicu koja se njime koristi. Namjera organizatora je da što više rezultata radionica ostane na korištenje i u korist lokalnoj zajednici.

Osim radionica karakterističnih po pristupu „studenti studentima“, sudionici će svoje znanje moći obogatiti predavanjima stručnjaka hrvatske i europske arhitekture.

Nadajući se potpori lokalne zajednice, EASA će svoja vrata na nekoliko dana otvoriti javnosti.

Otvorenje skupa zakazano je za subotu 21. srpnja u 11 sati u prostorima Exportdrva, 27. srpnja predviđen je Dan otvorenih vrata, a završna izložba 4. kolovoza bit će prilika da se EASA predstavi Riječanima i medijima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views