ZANIMLJIVO LJETO

Stiže nam ‘Ljetna priča iz Benčića’! Priprema se preko 100 susreta, radionica, predstavi, projekcija, izložbi… 

Idi na originalni članak

Ovo je ljeto po mnogočemu posebno – prvo je koje u “Benčiću” nije gradilište s dizalicama, prvo s novom dinamičnom knjižnicom…

Oglas

… I prvo u kojeg će niz riječkih ustanova, kreativaca, znalaca (…) od 17. lipnja pa do kraja srpnja gotovo svaki dan ugrađivati neku novu kreativnu ili pametnu nit u taj jedinstveni kvart.

Ono na što kroz “Ljetnu priču iz Benčića” kao posebnost skrećemo pažnju različiti su radionički susreti za sve generacije – bit će tu obnove stolica, sadnje povrća, slikanja, rezanja, blentaovosti i ozbiljnosti…dakle svega onoga što čini zdraviju svakodnevicu.

Eksperimentirat će i s formom autorskih susreta u jutarnjim satima na neobičnim mjestima našeg bloka, slušati zanimljiva predavanja o znanstvenim temama i povijesti Rijeke, šetati kvartom kroz neuobičajene tematske okvire i upoznavati naš grad. Bit će tu i ležernijih momenata uz filmove, glazbu, kvizove, igru….

Dio “Ljetne priče iz Benčića” su i festivalski koncepti poput već dobro etabliranog Tobogana, najvećeg dječjeg kreativnog druženja u našoj regiji od 26. 6. do 6. 7. čiji program će biti objavljen u tjednu 10. lipnja.

Ljetnu priču iz Benčića” organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera.

Ono što je možda najvažnije – i kroz ljetne dane možete na dnevnoj osnovi provesti ugodno vrijeme u novoobnovljenim zgradama – šetnjom kroz prekrasan postav Palače Šećerane, na igri ili kavi u Dječjoj kući, Dječjem odjelu Stribor s akcijom “najčitatelja”, lutanjem između tisuća polica Gradske knjižnice Rijeka u kojoj od 26. 6. pa kroz ljetne mjesece možete posuditi i 5 knjiga odjednom, a Knjižnica će organizirati i posebne čitateljske izazove poput ljetnog čitateljskog maratona koji će nagrađivati pažljive korisnike American Cornera Rijeka.

Detaljan program dostupan je na gkr.hr ovdje.

Exit mobile version